Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HA-man begärs häktad – misstänkt för mordförsök

Mannen är medlem i Hells Angels.
Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS/IBL

Förra veckan greps en Hells Angels-man misstänkt för att ha skottskadat en man i Landvetter. 

Nu begärs han häktad misstänkt för mordförsök. 

Larmet kom in runt klockan 01 natten till fredagen.

– Vi är mitt uppe och jobbar med ärendet. En person är gripen, sa polisens vakthavande befäl Johan Josarp då.

Det var först på fredagsmorgonen som polisen bekräftade att det rörde sig om en skjutning och att en person blivit skottskadad. Enligt uppgifter till GT sköts offret, en man i 40-årsåldern, i magen och bröstet. 

En man, misstänkt för att ha avlossat skotten, greps på platsen. Enligt uppgifter till GT är han medlem i mc-gänget Hells Angels.

Åtalad för annat brott 

I dag har åklagare begärt mannen häktad misstänkt för mordförsök, någonting som GP var först att rapportera. 

Mannen, som är i 45-årsåldern, åtalades så sent som i år för folkbokföringsbrott då han hade folkbokfört sig på en av Hells Angels klubblokalers adresser.

I januari 2021 slog insatsstyrkan en till mot lokalen för att ta reda på om någon bodde på adressen. I stämningsansökan, som kom in i mitten av juni 2021, står det att flyttanmälan var oriktig eftersom att mannen inte flyttade eller hade för avsikt att flytta till adressen.

I tidigare domar, bland annat en från en om brott mot inkassolagen i fjol, konstateras också mannens koppling till Hells Angels.