Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tishko Ahmed har narcissistiska drag

Tishko Ahmed, 23, mördade Wilma Andersson. Det har tingsrätten slagit fast.
Foto: EFTERLYST / TV3

Tishko Ahmed, 23, mördade Wilma Andersson.

Det har tingsrätten slagit fast. 

Enligt den rättspsykiatriska undersökningen är han inte psykiskt sjuk – men har narcissistiska drag.

”Personlighetsmässigt uppvisar Ahmed en grandiost infärgad självbild”, står det i rättsutlåtandet.

Under onsdagen kom beskedet från den rättspsykiatriska undersökningen av Tishko Ahmed, 23, som visats skyldig till mordet på sin flickvän Wilma Andersson. 

Undersökningen visar att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Däremot har han narcissistiska drag, skriver läkarna i utlåtandet.

”Inom ramen för en personlighetsdiagnostisk bedömning framträder ett mönster präglat av i huvudsak narcissistiska särdrag såsom grandiositet och brist på empati”, står det.

I undersökningen framkommer det att Tishko Ahmed inte har någon uppenbar täckning för sin självbild. 

”Han uppvisar en bristande insikt i det egna psykologiska fungerandet. Han beskriver vare sig känslor eller relationer på ett nyanserat sätt och förefaller med lätthet kunna ändra utsagor som han givit för att bättre överensstämma med självbilden och för att kringgå besvärande frågor”, står det i utlåtandet.

Ifrågasätter bilden av förhållandet

När Wilma Andersson konstaterades försvunnen påbörjades ett massivt sökpådrag i Uddevalla. Tidigt i sökandet gjordes ett fynd i Tishko Ahmeds lägenhet som konstaterade att Wilma inte längre var vid liv.

I lägenheten hittades Wilmas huvud i en resväska i en garderob. Men Tishko Ahmed har hela tiden nekat både till att ha dödat henne och till att ha styckat hennes kropp. 

– Jag kan inte stycka en kropp, det är inte jag, ni, det verkar som att ni glömmer bort att det här är en tjej som jag har älskat, sa 23-åringen bland annat i förhör med polisen.

De båda var tillsammans i två år. I utlåtandet refereras det till flera vittnen som beskrivit relationen som stormig. 23-åringen ska ha varit kontrollerande och använt både psykiskt och fysiskt våld mot sin sex år yngre flickvän. 

Beskrivningen av förhållandet är något som Tishko Ahmed ifrågasätter. I utredningen ska han ha sagt att den bilden kommer från personer som inte haft någon insyn i deras förhållande. 

I utredningen har man också kollat på Tishko Ahmeds missbruk av cannabis. Det ska ha börjat i gymnasiet och ska åtminstone under vissa perioder ha varit regelbundet. 

”Ahmed lämnade under utredningen olika uppgifter om hur mycket cannabis han intagit under 2019, men uppgav att han från kvällen den 14 till 17 november 2019 rökte det dagligen och att han var påverkad”, står det i utlåtandet.

Det var den 13 november som Wilma sågs i livet för sista gången.

Skyller på media 

Det framgår också att Tishko Ahmed, som konsekvent nekat till att han haft något att göra med Wilmas död, skyller på media.

”Han menade att såväl polis som åklagare och domare var medvetna om hans oskuld, men att de av massmediala påtryckningar kände sig tvungna att finna en gärningsman och få en fällande dom”, står att läsa.

I och med att han inte bedöms ha en allvarlig psykisk störning kommer Tishko Ahmed inte dömas till vård men kan däremot dömas till livstids fängelse. 

Jim Westerberg som är åklagare i målet säger följande angående Tishko Ahmeds uttalanden om media: 

– Jag har faktiskt inte gått igenom det. Det här är någonting jag får ta del av på måndag morgon. Men vad han anser tycker jag inte föranleder särskilt mycket kommentarer ska jag säga. Han är ju inte tillförlitlig någonstans och tycker han så är det hans åsikt. Han har ju fört med osanningar under hela förundersökningen. Så jag tycker inte ens att det är värt att kommentera, säger Jim Westerberg. 

Tishko Ahmeds advokat, Beatrice Rämsell, har sedan tidigare berättat att hennes klient planerar att överklaga tingsrättens beslut.

På torsdagen vill hon fortsatt inte kommentera den rättspsykiatriska undersökningen.

– Jag har talat med honom men jag har ingen kommentar, han vill inte att jag ska kommentera. Har han sagt det till mig så får jag hålla mig till det, säger Beatrice Rämsell. 

Detta har hänt:

•13 november syns Wilma Andersson, 17 år, för sista gången i livet.

•17 november anmäls hon försvunnen. 

•19 november grips Tishko Ahmed.

•22 november häktas Tishko misstänkt för mord, men nekar till brott. 

•28 november hittas Wilmas huvud hemma hos Tishko.

•20 december genomgår Tishko en mindre sinnesundersökning som påvisar att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

•13 maj åtalas Tishko Ahmed för mord och brott mot griftefriden.

•26 maj inleds rättegången i Uddevalla tingsrätt.

•16 juni avslutas rättegången.

•17 juni bedömer tingsrätten att Tishko Ahmed är skyldig till mord och brott mot griftefriden.

•15 juli påvisar den rättspsykiatriska undersökningen att Tishko Ahmed inte lider av en allvarlig psykisk störning. 

 

Tishko Ahmed har enligt rätten mördat Wilma Andersson.