Bröt sig in och onanerade: ”Trodde jag var hemma”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Mannen dömdes till tre år och sex månaders fängelse.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

En kvinna vaknade i sin säng av att en naken man tog på hennes bröst och onanerade. Tumult uppstod och mannen försvann från kvinnans bostad. 

Senare skickade han ett sms till kvinnan: ”Jag trodde jag var hemma”. Ett par månader senare våldtog han även en annan kvinna – under knivhot. 

Nu döms den 30-årige mannen för bland annat sexuellt ofredande och våldtäkt. 

I slutet av april vaknade kvinnan i sitt hem i Västsverige. Hon vaknade av att en bekant man låg naken bredvid henne i sängen och tog på hennes bröst. 

När kvinnan frågade mannen hur han tagit sig in svarade han ”genom fönstret”. 

I förhör berättar kvinnan att hon skrek att han skulle ut. Hon berättade även att hon var arg, rädd och kände sig extra utsatt då hennes barn låg och sov i samma rum. 

Hade druckit några öl

Enligt kvinnan låg mannen kvar ytterligare en stund i sängen och onanerade innan han reste sig upp. Sedan klädde han på sig och försvann. 

Mannen själv säger i förhör att han skulle gå hem från en vän. Han hade druckit några öl och var lite berusad. När han hade gått en bit trodde mannen att han var hemma och såg det öppna fönstret – pillade upp fönsterhaken och gick in. 

Väl i sängen la han armen runt den person han trodde var sin flickvän – men gjorde inget annat innan han somnade. 

Genrebild.
Foto: Shutterstock

Flyttade från sin bostad

I förhör säger mannen att han vaknade av att personen skrek ”ut härifrån”. Den 30-årige mannen fattade att det blivit fel och skickade därför ett sms till kvinnan efteråt och bad om ursäkt. 

Kvinnan berättar att händelsen tog hårt på henne. Hon skaffade larm och byggde insynsskydd innan hon valde att flytta från bostaden. 

Vid en samlad bedömning ansåg tingsrätten att mannens uppgifter är en fråga om efterhandskonstruktioner. Mannen döms därför för grovt hemfridsbrott och sexuellt ofredande för händelsen. 

Mannen skickade ett meddelande till kvinnan någon dag efter händelsen.
Foto: Polisen

Våldtog kvinna under knivhot

I samma dom dömdes även mannen för våldtäkt och övergrepp i rättsak mot en annan kvinna i Västsverige. 

I början av juni våldtog han henne under knivhot. Mannen erbjöd kvinnan en sängplats efter en utekväll och när kvinnan vaknade hade hon en kniv mot strupen. När mannen sedan våldtagit kvinnan hotade han att döda henne om hon anmälde brottet till polisen. 

Mannen dömdes av Vänersborgs tingsrätt till över tre års fängelse. 30-åringen nekar till samtliga brott. 

SE MER: Man har ”sexsomni” – frias för våldtäkt

Han dömdes 2018 för att ha våldtagit en kvinna efter en utekväll – friades.