Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröderna Bogere döms efter tortyrkidnappning

Här grips bröderna Bogere av spansk polis
Bandidos-höjdaren Johnson Bogere ska avtjäna tre och ett halvt års fängelse.
Den tidigare OS-boxaren Patrick Bogere döms till fängelse. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Bröderna greps i Malaga.

Den OS-meriterade boxaren Patrick Bogere och hans lillebror, Bandidos-höjdaren Johnson Bogere, ska båda avtjäna tre och ett halvt års fängelse. 

Det efter att hovrättens dom fallit på tisdagen om en tortyrkidnappning i Västsverige i början av förra året.

Straffet sänks för Patrick Bogere och skärps för Johnson Bogere. 

Patrick Bogere, 38, och hans lillebror Johnson Bogere, 36, greps i Malaga i Spanien i somras efter flera månader på flykt.

Gripandet kunde ske efter ett samarbete mellan polisen i region Väst samt den svenska och den spanska Fast-gruppen.

De var tillsammans med flera andra misstänkta för att ha frihetsberövat två män där händelsen som utspelade sig i en villa i Västsverige av åklagaren beskrivits som ”särskilt hänsynslöst” och ”tortyrliknande”.

Bakgrunden till kidnappningen, framgår det i tingsrättsdomen, är en skuld som en person med kriminell bakgrund hade tagit över och sedan gett Bandidos i uppdrag att driva in. 

Domarna överklagades 

Den tidigare OS-boxaren Patrick Bogere dömdes av Alingsås tingsrätt för människorov samt grovt olaga tvång till fem års fängelse.

Johnson Bogere har i över ett decennium varit en framträdande person inom mc-gänget Bandidos och var under en period president för Bandidos i Göteborg. Han misstänktes, och dömdes sedermera, till två års fängelse för medhjälp till grovt olaga hot och medhjälp till grovt olaga tvång. 

Sammanlagt dömdes sju personer i tingsrätten.

Fem av domarna har varit uppe till prövning i hovrätten vars dom föll på tisdagen. 

Ska avtjäna tre och ett halvt år

Straffet för Johnson Bogere skärps med ett och ett halvt år och han döms nu till tre och ett halvt års fängelse för medhjälp till människorov och medhjälp till grovt olaga tvång  

Patrick Bogeres straff sänks med ett och ett halvt år, också han ska avtjäna tre och ett halvt års fängelse för samma brott.  

För de andra tre medåtalade i hovrätten döms en av dem till fängelse för band annat människorov och olaga frihetsberövande till fem ås fängelse 

En döms till sex månaders gängelse för olaga tvång och den tredje frikänns helt.