Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bombskyddet tillkallades efter kraftig explosion

Inringare larmade polisen vid två-tiden på natten om en kraftig smäll i Huskvarna.

En bil stod och brann i närheten, när polis och räddningstjänst kom till platsen konstaterades att något exploderat precis intill den.

Nationella bombskyddet tillkallades på morgonen.

Till Jönköpings-Posten säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisregion Öst, att det finns flera anledningar att tro att bilen har sprängts i luften.

– Anmälaren hade hört en hög smäll och skadorna på bilen, det är inte bara en brand som har orsakat det om man säger så.

– Det kan ha varit dynamit, en handgranat. Det kan även ha varit en jättekraftig banger, men som bilen ser ut är det inte så troligt. Jag vill inte spekulera i det. Det finns mycket som kan orsaka de här skadorna, säger han till tidningen. 

På onsdagsmorgonen tillkallades kriminaltekniker och nationella bombskyddet för att undersöka platsen. De har sedan dess kunnat lämna, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

– Bombskyddet är klara med sitt arbete, kriminalteknikerna står i begrepp att vara klara.  Detta ska ju undersökas noggrant, vad som kan ha orsakat det och de har väl en preliminär uppfattning men ingenting som vi vill kommentera just nu.

Enligt Öberg har man hållit en del förhör med vittnen som bor i området.

– Men vad de sagt är inga detaljer som jag har.

En förundersökning har inletts om allmänfarlig ödeläggelse.