Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Pojkvännen hålls fortsatt inspärrad

Wilma Andersson, 17, misstänks ha blivit mördad.Foto: PRIVAT/MISSING PEOPLE
Hennes 22-årige pojkvän är häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.Foto: Privat

Wilma Anderssons pojkvän misstänks ha mördat den 17-åriga flickan i Uddevalla.

Nu har han omhäktats och kommer sitta frihetsberövad i minst en månad till.

Det har gått två månader sedan Wilma Andersson, 17, anmäldes försvunnen i Uddevalla. Snart riktades misstankarna mot hennes pojkvän, som misstänks för mord.

Polisen har hittat en kroppsdel som gör att man utesluter att Wilma fortfarande är vid liv och det är pojkvännens lägenhet som man pekar ut som den plats där det är mest sannolikt att Wilma bragts om livet.

På frågan om hur utredningen går svarade Sten-Rune Timmersjö, chef över polisens rotel för grova brott i Fyrbodal, nyligen:

– Det går bra. Vi håller på för fullt. Vi håller förhör och ibland får vi svar från NFC (Nationellt forensiskt centrum, reds.anm). Vi hade dykningar i förra veckan. Sådana saker.

Det är pojkvännens lägenhet som enligt polisen är den mest troliga mordplatsen.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Omhäktningsförhandling hölls

Under fredagsförmiddagen genomfördes omhäktningsförhandlingar i Uddevalla tingsrätt, mot den mordmisstänkte pojkvännen. Rätten slog fast att han ska sitta fortsatt häktad och nu är det till och med den 14 februari som åklagare Jim Westerberg har på sig att väcka åtal.

Att han skulle sitta fortsatt häktad var något som den 22-årige mannen inför förhandlingen motsatte sig. I ett yttrande till tingsrätten skrev hans advokat Beatrice Rämsell att hon inte tycker att det ”presenterats egentligen något utredningsmaterial under den här tiden” till henne och hennes klient.

”Åklagaren har egentligen inte angett några omständigheter rörande utredningen eller i övrigt som ger tingsrätten möjlighet att pröva frågan om förundersökningen bedrivs med den skyndsamhet som kan begäras. Min huvudman förnekar den anklagelse som riktas mot honom. Han har varit häktad med fullständiga restriktioner under snart två månader”, skrev åklagaren till tingsrätten.

Men rätten valde alltså att gå på åklagare Jim Westerbergs linje och omhäktade mannen.

TV: Minnescermoni för Wilma Andersson