Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bandidostopp misstänks för kidnappning – vill släppas fri

Bandidostoppen Anders Gustafsson, 42.
Bandidostoppen Anders Gustafsson, 42.
Foto: Polisen
Bandidos är enligt polisens uppfattning ett kriminellt mc-gäng.

Bandidostoppen Anders Gustafsson, 42, sitter häktad misstänkt för människorov och grov misshandel.

I ett överklagande hävdar han nu att målsägande, offret, varit i kontakt med polis och sagt att denne inte utsatts för något brott.

– Jag lämnar inte ut någonting överhuvudtaget, säger åklagare Barbro Brännlund om uppgifterna.

Under fredagen lämnade Anders Gustafsson via sin försvarsadvokat in ett överklagande till hovrätten angående sin häktning. Han vill bli släppt på fri fot i första hand. I andra hand vill han att restriktionerna i häktet lättas. 

Grunden till överklagandet beskrivs bland annat så här: ”enligt uppgift har den av åklagaren påstådda målsäganden varit i kontakt med polis och uppgett att han inte varit eller är utsatt för något brott

I överklagandet står det vidare: ”av vittnesuppgifter har inte framkommit att Anders Gustafsson skulle ha deltagit i misshandel. Inte heller finns uppgifter som visar att det varit fråga om människorov

Anders Gustafsson, som förnekar brott, häktades i tisdags för den misstänkta kidnappningen och grova misshandeln som ska ha skett i Säffle i lördags. 

Häktningsframställan gjorde gällande att brottsplatsen för både människorovet och misshandeln ska ha varit vid ett kafé. 

Åklagaren vägrar kommentera

Värmlands tingsrätt har beslutat att Anders Gustafsson ska sitta häktad.
Foto: DANIEL OLSSON

Åklagare Barbro Brännlund har hittills inte velat lämna någon som helst information om utredningen. En hållning hon står fast vid under fredagen.

– Det är en förundersökning som är sekretesskyddad och det är grova brott, svarar hon på frågan om varför hon ingenting säger.

42-årige Anders Gustafsson pekades så sent som förra sommaren ut av polisen som mc-gänget Bandidos Sverigepresident. Han är tidigare dömd för grov brottslighet, såsom grov misshandel och utpressning. 

Ytterligare en man sitter häktad i ärendet. Också han förnekar all brottslighet.

GT söker Anders Gustafssons advokat Mari Kilman för en kommentar.

Anmälda brott i Västsverige