Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äldre man förgrep sig på funktionsnedsatt flicka

Obs, genrebild.Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Obs, genrebild.Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Mannen i 70-årsåldern betraktade sig som den funktionsnedsatta flickans styvfar.

Nu döms han till fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn, skriver Borås Tidning.

Den västsvenske mannen hade tidigare ett förhållande med flickans mamma. Enligt mannen och flickan ska de ha betraktat sig som styvpappa respektive styvdotter.

Brotten som mannen nu dömts för pågick under drygt ett års tid. Tingsrätten slår fast att mannen vid två tillfällen genomfört sexuella handlingar med flickan. 

Flickan har själv i förhör berättat om de sexuella handlingarna, men sagt att hon och mannen varit ett par och att handlingarna varit frivilliga.

Hade fostrande roll

Rätten anser dock att mannen haft en fostrande roll och att han missbrukat sitt förtroende gentemot flickan. Rätten menar också att mannen måste ha känt till flickans funktionsnedsättning och att hon varit i en utsatt situation.

Ett år och fyra månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn lyder domen. Mannen ska också betala runt 100 000 kronor i skadestånd till flickan.