Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagaren: Dödsattacken skedde utan förvarning

Kvinna åtalas – misstänks för knivmord på kollega hemma hos brukare
Kvinnan fastnade på övervakningskameror efter mordet.
Foto: Polisen
Kvinnan misstänks för flera olika brott – bland annat mord på sin kollega.

En kvinna i 40-årsåldern står åtalad misstänkt för mord på sin egen kollega.

Under tisdagsförmiddagen höll åklagaren sin sakframställan i rätten där han menade att offret satt i köket i brukarens lägenhet och utan förvarning attackerades bakifrån, skriver Ttela.

Kvinnan, en tidigare S-politiker, nekar till alla misstankar. 

På morgonen den 4 september förra året inkom ett samtal till SOS Alarm från en adress i Trollhättan.

En man hade hittats död i en lägenhet, hemma hos en brukare som han var personlig assistent åt. Mannen hade dödats med en kniv eller något annat vasst föremål och polisen inledde omedelbart en mordutredning.

Snart riktades misstankarna mot en kvinna i 40-årsåldern, tillika mannens kollega, och rättegången mot henne har startat, förutom mord ställs hon inför rätta för grov stöld, framkallande av fara för annan och bedrägeri.  

Under tisdagsförmiddagen höll åklagaren Daniel Edsbagge sin så kallade sakframställan i tingsrätten om mordet.

Åklagare Daniel Edsbagge.
Foto: ANDERS YLANDER

Edsbagge menar att mannen, som arbetade natt och var vaken, satt på en stol i köket och kollade på sin mobil och då utan förvarning attackerades bakifrån med stick i hals och nacke, skriver Ttela

Lämnade fotspår i blodet 

Offret ska sedan ha försökt värja sig med ena handen och rört sig mot vardagsrummet men segnat ner på golvet. 

Det har enligt åklagaren inte funnits några tecken på tumult i lägenheten, vilket visar att attacken skett omedelbart när gärningsmannen kom till platsen.

I lägenheten har polisen hittat fotspår i blodet, tillhörande någon med storlek 38, vilket visar att gärningsmannen tog sig genom uteplatsen – och senare försvann från platsen samma väg. 

Motivet tros vara ekonomiskt då den misstänkta kvinnan misstänks ha stulit från brukaren och tagit ut pengar från dennes kontokort efter mordet, kvinnan hade vid tillfället stora skulder med anledning av ett spelmissbruk.

Kvinnan nekar till alla misstankar och menar att två män tvingade henne till platsen och utförde mordet och senare tvingade henne att ta ut pengar och göra sig av med bevis, som blodiga strumpor, skor och handskar. 

Se också: 

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019