Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ahmad Ghozlan, 19, efterlyst efter mordförsök vid bröllop

Ahmad Ghozlan, 19, är internationellt efterlyst för mordförsök i samband med ett bröllop i augusti.
Foto: Efterlyst
Knivskärningen inträffade i samband med ett bröllop i halländska Knäred. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Colourbox

Bröllopslyckan förbyttes i skräck när en 35-årig man knivskars allvarligt strax innan en vigsel i Knäred i slutet av sommaren.

19-årige Ahmad Ghozlan från Falkenberg misstänks för inblandning i mordförsöket, men är på fri fot och kan ha flytt landet. Polisen beskriver Ghozlan som farlig och har utfärdat en internationell efterlysning. 

– Det ska inte vara lätt att vara buse och gömma sig i Europa, eller någonstans i världen, säger kriminalinspektör Sten Lindbergh till HN.

Händelsen inträffade i halländska Knäred i samband med ett bröllop som pågick under flera dagar i mitten av augusti.

Strax innan vigseln blev en 35-årig man från Skara allvarligt knivskuren. Mannen klarade dock livhanken efter att ha förts akut till sjukhus, vilket HN tidigare rapporterat om.

Några dagar efter knivdådet anhölls två män i 20-årsåldern, hemmahörande i Falkenberg, misstänkta för mordförsöket. De häktades senare och sitter alltjämt frihetsberövade.

En av dem dömdes nyligen till skyddstillsyn för sin inblandning i ett annat knivbråk förra hösten. Det skriver HN.

Internationellt efterlyst

Ytterligare en person, 19-årige Ahmad Ghozlan från Falkenberg, är på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket i somras. Han är dock fortfarande på fri fot och har häktats i sin frånvaro. Polisen misstänker att han kan ha flytt landet, rapporterar HN.

Ghozlan är efterlyst via Europol och Interpol.

– Det ska inte vara lätt att vara buse och gömma sig i Europa, eller någonstans i världen, säger kriminalinspektör Sten Lindbergh till HN.

Noa, polisens nationella operativa avdelning, har enligt tidningen också kopplats in på fallet för att leta efter 19-åringen.

Beskrivs som farlig

Under torsdagen sänder TV3:s ”Efterlyst” ett inslag om mordförsöket, och den eller de som tror sig ha upplysningar om var Ahmad Ghozlan kan befinna sig uppmanas att kontakta programmets växel som bemannas av poliser.

Ghozlan beskrivs som farlig av polisen, uppger ”Efterlyst”. Han är tidigare dömd för stöld och skadegörelse. 

Sten Lindbergh säger till HN att de har ett motiv till mordförsöket, men han vill inte gå in på vad det är i nuläget:

– Vi vill inte lämna ut information till den här ”frifotingen” om vad vi vet eller inte.

”Efterlyst” går att se på torsdagar i TV3, eller via streamingstjänsterna Viafree och Viaplay.