Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ägaren dömd – efter razzia mot snusfabrik

Mannen döms vid Göteborgs tingsrätt.Foto: HENRIK JANSSON
Den dömde mannen drev en snusfabrik. Obs! Genrebild.Foto: Claudio Bresciani / TT NYHETSBYRÅN

Mannen drev en snusfabrik med ett eget snusmärke. Men han producerade mer snus än vad som redovisades och undanhöll därigenom punktskatt från staten.

Nu döms den 36-årige företagaren av Göteborgs tingsrätt till ett år och nio månaders fängelse, skriver Göteborgs-Posten.

Enligt åklagaren har den svarta delen av verksamheten gett miljoninkomster. Domen slår fast att det handlar om minst 3 500 kilo snus, vilket motsvarar 1,5 miljoner kronor som mannen undanhållit från staten.

Han döms för grovt skattebrott, skattebrott och dessutom för bokföringsbrott och får dessutom ett femårigt näringsförbud.

Vid en razzia mot snusfabriken upptäcktes också brister i arbetsmiljön. Bland annat hittades farliga kemikalier i ett öppet skåp. Den delen har utreds separat av Åklagarmyndighetens miljöbrottsenhet.

Samtidigt med 36-åringen åtalades även tre medhjälpare som döms för medhjälp till skattebrott, försvårande av skattekontroll respektive bokföringsbrott.