Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

20-tal inblandade i bråk – en till sjukhus

På måndagskvällen larmades polis till ett storbråk i centrala Åmål. 

På plats anträffades ett 20-tal ungdomar varav sex behöver kontrolleras av ambulans, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi har fortfarande inte hela bilden men det är rubricerat som grov misshandel. Det är ett flertal yngre personer som råkat i luven på varandra. En är avförd till sjukhus med någon form av skallskada, säger vakthavande befäl Göran Carlbom vid polisregion Väst, vid 23-tiden.

Det var vid halv tio-tiden på måndagskvällen som inringare larmade om att bråk utbrutit mellan ett stort antal personer utomhus i centrala Åmål.

På plats anträffades ett 20-tal personer. Vid 23-tiden är en patrull fortfarande kvar på platsen, enligt vakthavande befäl Göran Carlbom.

– Vi har inte hela bilden men det är någon form av grov misshandel. Det är ett flertal personer som råkat i luven på varandra, säger han.

– Det har nämnts att det ska ha använts någon form av träpåkar med mera, men som sagt det har varit rörigt och det är inte helt klarlagt exakt vad som har hänt.

En person förd till sjukhus

Sex personer fick kontrolleras av ambulans, och en fördes till sjukhus med någon form av skallskada, enligt Carlbom. Skadeläget på personen är okänt.

De inblandade uppges vara män i omkring 20-årsåldern.

Ärendet har flera målsäganden, men allas inblandning i händelsen är i nuläget oklar.

– Det har också avvikit folk i bilar. Vi försöker se om vi kan få reda på var den bilen försvann. 

Området är inte formellt avspärrat. I nuläget jobbar polisen med att samla in vittnesuppgifter och klarlägga händelseförloppet.