Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18-årig man rånades: ”Kom hem i bara kalsongerna”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En 18-årig man var på väg till en kompis när han plötsligt överfölls av tre män som slog honom blodig och rånade honom i Alingsås.

– Det är ju hemskt för pojken, det måste kännas rätt förnedrande att gå hem i bara kalsongerna, säger hans pappa, som mötte sin son blodig hemma i lägenheten.

Händelsen inträffade strax efter 20-tiden på lördagskvällen.

Den 18-åriga mannen var på väg hem till en kompis, när tre för honom främmande män hoppade på honom i närheten av Knektegårdsgatan i Alingsås.

Mannens pappa berättar:

– Han blev överfallen och rånad på telefon, halsband, plånbok, jacka, byxor och tröja. Alltihop.

Pappan satt hemma i lägenheten när sonen kom hem, mycket tidigare än planerat, blödande från ansiktet. Han berättade då att han blivit rånad av tre för honom främmande män.

”Hemskt för pojken”

Polisens vakthavande befäl, Sebastian Börjesson, bekräftar att man tagit emot anmälan och att en patrull skickades till platsen.

– Det kom in som en misshandel till oss. Vi har sökt på platsen och i området där med hund, dels efter saker som kan ligga kvar och dels efter gärningspersoner som kan ha försvunnit från platsen, men inte hittat något, säger han.

Sonen ”mår inget vidare” efter händelsen, berättar pappan, och att de känner sig oroliga eftersom rånarna även fick med sig sonens nycklar.

– Det är ju hemskt för pojken, det måste ju kännas rätt förnedrande att gå hem i bara kalsongerna.

Här är Brå:s statistik över antal anmälda brott i region Väst under 2019