Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

17-årig flicka misshandlades av främlingar: ”Nu kommer jag dö”

Överfallet skedde i närheten av Backaskolan.
Foto: LENNART REHNMAN

I torsdags satt en 17-årig flicka och hängde med sin kompis i närheten av Backaskolan på Hisingen.

Plötsligt överfölls hon av tre maskerade personer, som misshandlade henne svårt.

– Det enda jag tänkte på var att nu kommer jag att dö. Det kändes verkligen som att jag kommer inte överleva det här.

Torsdagen den 6 augusti sitter en 17-årig flicka tillsammans med sin kompis i en skogsdunge i närheten av Backaskolan på Hisingen.

Klockan är strax efter tio på kvällen och sensommarmörkret har fallit. Då kommer tre personer gående mot de två tjejerna.

17-åringen ställer sig upp för att hälsa. Tänker att det kanske är några kompisar som är på väg fram, eller någon som vill skoja.

I stället är det tre maskerade personer, iklädda vad hon tolkar som rånarluvor.

När de senare flyr därifrån lämnas 17-åringen blodig kvar.  

– Jag trodde de skulle skämta med oss eller något. Men de sa ingenting, de bara drog ner mig i marken och började slå mig. Matade slag i mitt ansikte. En person höll i mitt hår och en annan hade en sten i handen och matade slag mot min näsa, berättar hon.

– Varje gång jag försökte resa mig upp så var det någon av dem som drog ner mig och sparkade på mig. På huvudet, benen, ansiktet, magen, revbenen. Min tjejkompis försökte hoppa in men de slog bort henne.

Skedde bara några hundra meter från hemmet

Till slut lyckas flickan få tag i sin mobil, och ringer sin pappa. Han svarar inte, men hon låtsas att han gör det och får det att låta som att han är på väg till skogsdungen. Då flyr de tre maskerade personer därifrån, berättar hon.

Bara några hundra meter därifrån har hennes mamma precis klivit ur duschen, när den 17-åriga flickans pappa ringer henne och berättar att hon har blivit misshandlad.

– Hon ringde upp mig på Facetime, då hade hon precis blivit upphämtad av sin pappa. Då är hon bara några hundra meter hemifrån, det är helt sjukt. Vi hade lika gärna kunnat vara ute med hunden i närheten.

Ambulans och polis kommer hem till dem. Hon behöver inte föras till sjukhus, men två dagar senare är hon fortfarande inte återställd. Hennes röst vittnar om att näsan fortfarande är svullen.

– Jag har väldigt ont i min näsa, det blöder fortfarande. Jag har ont i bakhuvudet, ja, ont i hela kroppen om man säger så. Det gör ondare nu än när det hände, då kände jag inte lika mycket. Min käke är helt svullen, jag känner inte mina käkben. Jag har blåmärken vid ögonen, bulor i huvudet, blåmärken överallt. 

”Det är fruktansvärt” 

Attacken skedde enligt 17-åringen helt oprovocerat och utan tidigare ordväxling. Hon tror själv att det är för att gärningspersonerna inte ville att deras röster skulle kunna identifieras. 

Efter misshandeln har hon blivit rädd för att gå ute ensam.

– Det känns skit. Jag känner att jag typ inte vågar gå ut. Jag skulle gå och möta mina tjejkompisar för någon dag sen, min lillasyster och min hund fick följa med för jag vågar knappt gå ensam till busshållplatsen. Det är jobbigt. 

Händelsen har lämnat även hennes mamma i oro.

– Det är fruktansvärt. Jag har alltid varit rädd att det ska hända något, jag har tre döttrar. Och så gör det det.

Under natten efter händelsen fick hennes mamma väcka henne med jämna mellanrum, eftersom de befarat att hon hade en hjärnskakning.

I dag, tre dagar senare, har de varit hos läkaren som befarar att 17-åringens näsa är bruten, och att hon fått en fraktur i ansiktet.

”Nu kommer jag att dö”

Polisen bekräftar att en anmälan om misshandel har upprättats, men att ingen i nuläget är gripen för brottet.

För den 17-åriga flickan, som vanligtvis är livlig och hittar på saker med sina kompisar, har attacken gjort att hon hellre håller sig hemma.

– Jag kommer ihåg när jag låg på marken och fick alla slag emot mig, det enda jag tänkte på var att nu kommer jag att dö. Det kändes verkligen som att jag kommer inte överleva det här.