Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet: Du måste äga  telefon för att gå på toa

Krav för att gå på toa; en mobiltelefon.

På Resecentrum i Lidköping måste man nu som kund på den offentliga toaletten betala med sms.

Västrafik försvarar sin satsning.

Toaletten i på Resecentrum i Lidköping är den första toaletten i Skaraborg som Västtrafik utrustar med det nya, myntlösa systemet. Nu måste man i stället betala med sms för att gå på den offentliga toaletten.

– Dels handlar det om arbetsmiljöskäl. Vi vill komma bort från kontanthantering för vi har mycket problem stölder och skadegörelse på myntautomaterna som funnits tidigare, säger Västtrafiks presschef Kristian Lans till P4 Skaraborg.

"Verkar mycket märkligt"

Men många resenärer tycker inte om det nya, myntfria sättet för att använda toaletten.

– Jag tycker att det verkar mycket märkligt. Förra sommaren var det gratis att gå på toaletten, inte ens en femma. Nu om man behöver uträtta sina behov så har man inte alltid tid att ta upp mobilen, säger resenären Camilla Löfstrand till P4 Skaraborg.

Ingen mobil - inget toabesök

Men om man inte har en mobiltelefon så blir det inget toalettbesök. Men det ser Västtrafik inte som något problematiskt.

– Nu är det ju så att de flesta människor har mobiltelefon med sig när de reser. Har man inte det så är det ju i dagsläget så att man får leta upp en annan toalett, säger Kristian Lans.