Kraschade moped mot guldbutik

Publicerad

Polisen larmades under måndagsmorgonen när två maskerade personer försökte göra inbrott i en guldbutik i Trollhättan.

Enligt polisen har personerna försökt ta sig in genom att krascha en moped mot dörren.

– Ett vittne ser två personer som försöker göra en smash and grab-stöld, säger Karl-Johan Främling, stationsbefäl vid Trollhättepolisen, till Ttela.

Det var vid 05-tiden på måndagsmorgonen som polisen i Trollhättan larmades om ett pågående inbrottsförsök i en guldbutik. Två maskerade personer försöker ta sig in i en guldbutik med hjälp av en moped. 

När polisen anländer till platsen har de två misstänkta redan hunnit lämna platsen på en moped. En moped lämnades kvar utanför butiken och enligt polisen är den troligtvis stulen.

"Kraschade in i dörren"

– De kraschade in i dörren. Sedan försöker de även slå sönder dörren, men det gick inte och därefter lämnar de platsen, säger Karl-Johan Främling, stationsbefäl vid Trollhättepolisen, till Ttela.

En ruta var krossad till butiken, men ingen har varit inne i butiken, enligt polisen.

Försök till grov stöld

– En moped var nog inte det rätta verktyget för att ta sig igenom bepansrade fönsterglas, säger Karl-Johan Främling till Ttela.

Mopeden beslagtogs av polis och en anmälan om försök till grov stöld upprättades.

Ingen har ännu gripits för brottet.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER