Så såg Sharam Karims bil ut efter kraschen. Foto: PrivatSå såg Sharam Karims bil ut efter kraschen. Foto: Privat
Så såg Sharam Karims bil ut efter kraschen.  Foto: Privat
Det var först vid containern inne på Brämhults juice som det blev stopp på bilen. Foto: PrivatDet var först vid containern inne på Brämhults juice som det blev stopp på bilen. Foto: Privat
Det var först vid containern inne på Brämhults juice som det blev stopp på bilen.  Foto: Privat
Sharam Karim som hade änglavakt under torsdagsförmiddagen. Foto: PrivatSharam Karim som hade änglavakt under torsdagsförmiddagen. Foto: Privat
Sharam Karim som hade änglavakt under torsdagsförmiddagen.  Foto: Privat

Kraschade in i Brämhults juice

Publicerad

Under torsdagsförmiddagen inträffade en olycka i Brämhult utanför Borås. En personbil sladdade av motorvägen, igenom ett räcke, över en gräsmatta och sen rakt in på Brämhults juice.

Färden tog slut först när bilen krockade med en container. I bilen satt Sharam Karim 21 år.

– De gav mig juice som souvenir för att jag klarade mig så bra och för att den är så god, säger han och skrattar.

Strax innan klockan 12 på torsdagsförmiddagen körde Sharam Karim på motorvägen från Brämhult mot Hylta.

– Då kände jag att jag fick sladd och körde sen igenom räcket. Rutan gick sönder Jag försökte styra upp med känsla men då vände sig bilen, berättar han.

Bilen fortsatte över en gräsmatta och in igenom staketet till Brämhults juice. Sharam Karim fick inte stopp förens bilen krockade med en container inne på området där juicen tillverkas, vilket Borås Tidning först uppmärksammade.

– Personalen sprang ju ut eftersom de hörde ljuden. De trodde inte att det var jag först eftersom jag var ute ur bilen så snabbt.

Änglavakt

Trots den svåra kraschen kunde alltså Sharam Karim ta sig ur bilen själv. Han hade änglavakt och klarade sig i princip oskadd.

– Jag var på sjukhuset i tre timmar och röntgade allt. Jag har ont i nacke, axlar och knän men det är inget med skelettet utan de sa att det är musklerna, säger han.

Oskadd kan man däremot inte säga om bilen.

– Den är helt förstörd där fram och airbagen utlöstes.

Sharam Karim gick inte tomhänt hem från olyckan. Personalen på Brämhults juice gav honom ett par flaskor.

– De gav mig juice som souvenir för att jag klarade mig så bra och så sa de att det var för att den är så god, säger han och skrattar.

 

GT har tidigare i veckan skrivit om andra ovanliga olyckor, i tisdags körde en person ner i en pool.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER