Man till sjukhus efter krasch med fyrhjuling

Publicerad

En man har kraschat med en fyrhjuling på en tävlingsbana i närheten av Karlstad.

En ambulanshelikopter har varit på plats.

– Han har voltat med fyrhjulingen och blev liggande medvetslös, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstadsregionen.

Det var strax innan klockan 14 som fyrhjulingsolyckan inträffade på motorstadion som för dagen hade fyrhjulingstema. En man ska då ha voltat med sitt ekipage och förlorat medvetandet.

– De tävlade eller tränade på motorstadion när olyckan inträffade och en av föraren ska av oklar anledning ha voltat med sin fyrhjuling, säger Björn Johansson.

En insatsledare och en brandman från räddningstjänsten var först på plats vid olyckplatsen och därefter ankom en styrka från räddningstjänsten samt en ambulans.

– Han kvicknade till efter ett tag men var inte riktigt vid sina sinnes fulla bruk om jag säger så, säger Björn Johansson.

 

LÄS MER: Barn blev påkört av skenande fyrhjuling

Ambulanshelikopter landade

Trots att en ambulans fanns på plats så ska enligt Björn Johansson även en ambulanshelikopter ha lyft från sjukhuset och tagit med sig en läkare till olycksplatsen.

– Det gör vi alltid när vi misstänker att det handlar om allvarliga skador. Mannen har förts till sjukhus men det är oklart om ambulansen eller helikoptern tog med honom, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstadregionen.

Skadeläget för den manliga föraren är i nuläget oklart men enligt räddningstjänsten ska mannen ha burit både hjälm och ryggskydd vid olyckstillfället.

 

LÄS MER: Två till sjukhus när fyrhjuling kraschade in i husvägg 

Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER