Kranbil körde in i bro – en skadad

Publicerad

På fredagseftermiddagen körde en kranbil in i en viadukt i Skövde.

Föraren skadades lindrigt och behövde inte föras till sjukhus, uppger polisen. 

Trafikverket kommer att inspektera bron – det kan eventuellt finnas skador. 

– Lastbilen hade inte fällt ner kranen när han körde under viadukten, säger Göran Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten. 

Larmet om olyckan kom 15.37 på fredagen.

– En kranbil har kört in i en viadukt, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.

Initialt klagade föraren på bröstsmärtor och ambulans tillkallades.

– Han behövde inte åka med den och är kvar på platsen, säger Lippens. 

Trafikverket är på väg för att inspektera bron. 

– Lastbilen hade inte fällt ner kranen när han körde under viadukten, säger Göran Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten. 

Det har inte varit någon större påverkan på trafiken.

– Nej, lastbilen kom loss direkt och kunde köra åt sidan. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER