Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krall Etertainment utreds – efter stora coronastödet

Artisten har nu valt att återkalla sitt krisstöd, vilket gjordes den 6 juli. Det skriver Kulturrådet i ett mejl till Expressen.
Patrik Krall, ägare för Krall Entertainment.Foto: TOMMY HOLL /HOLL FOTO / 4 ALLOVERPRESS
GES, en av många konserters som fått ställas in.Foto: MAGNUS RAGNVID / MAGNUS RAGNVID

Nöjesarrangören Krall Entertainment utreds av Kulturrådet.

Arrangören har fått tio miljoner kronor i krisstöd – det högsta beloppet som betalats ut – samtidigt som de anmälts 440 gånger till Allmänna Reklamationsnämnden, rapporterar Dagens Nyheter.

– Jag förstår inte riktigt vad de tittar på. Vårt stöd känns väldigt korrekt och vår ansökan var väl genomarbetad. Jag förstår inte hur det här skulle hänga ihop med anmälningarna till ARN, säger Patrik Krall, som är ägare för bolaget, till tidningen.

Under året har nöjesarrangören, Krall Entertainment, fått ställa in flera konserter och musikturnéer på grund av corona. För detta har de tilldelats ett krisstöd på tio miljoner kronor – det högsta beloppet som betalats ut i krisstöd.

Enligt en granskning från DN har de fått stöd för 27 föreställningar med ”GES – Stanna världen en stund”, sju föreställningar med ”Danny Saucedo – Run(A)way Show” och 20 föreställningar med ”Magnus Carlsson – Från Barbados till Gamla Stan”.

Alla konserter har fått flyttats fram till nästa år.

Samtidigt har bolaget anmälts 440 gånger till Allmänna Reklamationsnämnden, där de beslutat att inte följa ARN:s rekommendation. 

Utredningen inleddes i somras efter att hundratals personer inte fått tillbaka pengarna för inställda evenemang.

”En extremt korrekt ansökan”

Rekommendationen från ARN är dock endast vägledande och inte bindande.

”Vi följer därför den här typen av frågor noga för att säkerställa att våra villkor om att bidragsmottagare ska följa svensk författning efterlevs”, skriver Greta von Röxen Stövind, chefsjurist hos Kulturrådet, i ett mejl till DN.

Samtidigt är bolagets ägare, Patrik Krall, ovetandes om att Kulturrådet nu utreder Krall Entertainment.

– Vi har gjort en extremt korrekt ansökan. Den är väldigt transparent och tydlig, säger Patrik Krall till DN.

 

 

 

Kulturrådet kommer att ta stickprov om de har rätt till bidraget.