Rökdykare sattes in efter kraftig brand

Publicerad

Det brinner i en byggnad i Trollhättan. 

Tolv brandmän från två stationer har ryckt ut på eldsvådan. 

Rökdykare har gett sig in i byggnaden.

– De håller på och rökdyker i fastigheten och letar efter brand och ser om det är någon människa i fastigheten, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Räddningstjänsten fick larmet om branden strax efter 17.30 på måndagen. 

– Det är kraftig rökutveckling på platsen, säger Johan Ytterberg.

Det är oklart om någon person har kommit till skada. Men räddningstjänsten håller just nu på att genomsöka fastigheten efter eventuella personer.

– Det är en öde industrifastighet som har varit ett tillhåll så vi vill genomsöka fastigheten. 

– De håller på och rökdyker i fastigheten och letar efter brand och ser om det är någon människa i fastigheten, säger Johan Ytterberg.

Avbryter genomsökandet

Vid 19-tiden på måndagskvällen rasade branden fortfarande – då beslutade man sig för att avbryta genomsökandet av fastigheten.

– Det är en del som inte är genomsökt än. Men golvbjälklaget håller på att rasa ihop så vi kommer att avbryta.

Man har inte påträffat någon person i fastigheten som till ytan ska vara 40 gånger 20 meter och i två plan. På grund av rasrisken genomförs endast utvändigt släckningsarbete.

Byggnaden kommer att rivas

Vid 20-tiden tog man beslutet att dra ner på insatsen.

– Vi kommer bara ha en styrka på plats i ett tag till innan vi avvecklar helt. Byggnaden kommer då lämnas över till fastighetsägaren.

Då man inte kan gå in i byggnaden längre är det oklart om det fortfarande brinner i bjälklaget.

– Det kommer bli efterbevakning och sen kommer byggnaden att rivas, säger Johan Ytterberg,  inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Relaterade ämnen
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Erik Göthlin
Erik Göthlin
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER