Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kraftig brand i villa på Tjörn

En brand rasar i en villa på Tjörn under söndagsmorgonen. Foto: Mikael Berglund
Det rör sig om en lokal som tidigare har ägts av det religiösa samfundet "Jehovas vittnen" Foto: Mikael Berglund

En brand rasar i en villa på Tjörn under söndagsmorgonen.

Enligt polisen så rör det sig om en lokal som tidigare har använts av det religiösa samfundet "Jehovas vittnen". Den senaste tiden har huset totalrenoverats.

– Det ser inte ut som de kan rädda mycket, säger fotografen Mikael Berglund som är på plats.

Det var strax efter klockan fyra på söndagsmorgonen som räddningstjänsten fick larm om branden. Brandmännen från både Stenungssund och Tjörn skickades till platsen där branden redan var fullt utvecklad.

– Det enda som ser ut att klara sig är garaget, säger Mikael Berglund.

Villan har just totalrenoverats och det står fortfarande byggkontainrar på tomten. På bilder från platsen kan man se att det bland annat finns stegar inne i bostaden.

– De var inte helt klara med renoveringen. Huset skulle börja användas som en begravningsbyrå, men någonting verkar ha gått galet, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen region väst.

Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom branden utan rubricerar den som olycka i nuläget.

Jehovas vittnen-lokal

Enligt polisen har det inte befunnit sig någon person i villan. Lokalen ska däremot tidigare ha ägts av det religiösa samfundet "Jehovas vittnen".

– Ja, det ska ha varit ett så kallat "Rikets sal". Men enligt de uppgifter som jag har fått ska det ha varit planerat att villan ska börja användas för andra ändamål, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.