Räddningstjänsten larmades till en fullt utvecklad lägenhetsbrand i Frölunda i Göteborg på torsdagsmorgonen. Foto: Nora LorekRäddningstjänsten larmades till en fullt utvecklad lägenhetsbrand i Frölunda i Göteborg på torsdagsmorgonen. Foto: Nora Lorek
Räddningstjänsten larmades till en fullt utvecklad lägenhetsbrand i Frölunda i Göteborg på torsdagsmorgonen. Foto: Nora Lorek
Tre brandstationer med 22 man bekämpar elden i Frölunda Foto: Nora LorekTre brandstationer med 22 man bekämpar elden i Frölunda Foto: Nora Lorek
Tre brandstationer med 22 man bekämpar elden i Frölunda Foto: Nora Lorek

Kraftig brand i lägenhet – kvinna allvarligt skadad

Publicerad

En brand utbröt i en lägenhet i Frölunda på torsdagsmorgonen.

Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom fram.

– En kvinna som bor i lägenheten har förts till sjukhus, säger räddningstjänstens insatsledare på plats.

Kvinnan vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

Larm om branden i en bostad i Frölunda kom kvart i sju på torsdagsmorgonen.

Enligt polisens första uppgifter var ingen person kvar i lägenheten som ligger på tredje våningen. Samtliga boende ska ha tagit sig ut.

– Vi försöker släcka det som brinner och förhindra brand- och rökspridning, förklarade larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten tidigt i morse.

"Läget är allvarligt"

Polisen uppger att en kvinna har förts till sjukhus med ambulans. 

– En kvinna som bor i lägenheten har förts till sjukhus, bekräftar räddningstjänstens insatsledare på platsen.

Kvinnan vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset för allvarliga skador.

– Läget är allvarligt men stabilt, säger Anders Berg vid Sahlgrenskas presstjänst.

 

22 brandmän på plats

Tre brandstationer har varit på plats med 22 man för att bekämpa branden.

– Branden är begränsad till lägenheten men det är rökspridning till vinden, uppgav räddningstjänsten på torsdagsmorgonen.

Polisen har spärrat av ett stort område runt fastigheten på uppdrag av räddningsledaren.

Vid halvtio-tiden är räddningstjänsten kvar på platsen för eftersläckning.

– Det pågår efterarbete med eftersök av brandhärdar och ventilation, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten och fortsätter:

– Den aktuella trappuppgången evakuerades och de boende har ännu inte kunnat komma tillbaka till sina lägenheter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER