En brand bröt ut i en fastighet i Bollebygd under måndagsförmiddagen. Djur fick räddas. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
En brand bröt ut i en fastighet i Bollebygd under måndagsförmiddagen. Djur fick räddas. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Hundar räddades vid fullt utvecklad brand

Publicerad

Under måndagsförmiddagen brann det kraftigt i ett flerfamiljshus i Bollebygd.

Räddningstjänsten fick rädda flera hundar som var kvar inne i fastigheten.

– Branden är nu mer eller mindre släckt. Inga personskador och alla hundar som var instängda i byggnaden har klarat sig, säger Niklas Ignell, vid räddningstjänsten i Borås.

Räddningstjänsten fick in ett larm om en brand strax innan klockan åtta på måndagsmorgonen. Det handlade om en fullt utvecklad brand och räddningstjänsten fick arbeta för fullt på plats, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Det är än så länge oklart hur branden ska ha startat.

– Det brinner som kraftigast på vinden i huset, men vi vet inte hur branden har uppkommit från början, säger Niklas Ignell vid räddningstjänsten i Borås på morgonen.

– Det är inga personer kvar i fastigheten och ingen har kommit till skada. Men ett antal hundar ska finnas kvar och vi jobbar på att få ut dem nu, fortsätter han.

Brinner kraftigt

Räddningstjänsten hade två styrkor på plats.

– Det är ett gammalt hus och spridningsrisken är stor, men inte till andra byggnader, säger Niklas Ignell på morgonen.

Men strax innan klockan halv tio uppger han att branden är så gott som släckt. 

– Branden är nu mer eller mindre släckt. Inga personskador och alla hundar som var instängda i byggnaden har klarat sig, säger han.

Polisen ska nu utreda om branden kan ha varit anlagd.

– Vi ska börja utreda vad som kan ligga bakom branden, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER