Kossor promenerar vid motorväg

Publicerad

Polisen går ut och varnar för att kor, tio till antalet, är ute och promenerar vid E18 i höjd med Vålberg utanför Karlstad.

Polisen arbetar med att hitta ägaren till korna.

– De är på väg till Karlstad så att det gäller körfältet österut, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i Värmland.

Det var vid 08.30 på fredagsmorgonen som polisen fick in samtal om att kor var ute och promenerade vid den tungt trafikerade E18 i närheten av Vålberg som ligger strax utanför Karlstad.

Enligt polisen rör det sig om tio individer.

– Vi kommer att försöka få bort de så fort som möjligt. Det kan vara hur farligt som helst att köra på en kossa, säger Stefan Wickberg.

Letar efter ägaren

Enligt Wickberg håller sig korna för tillfället vid sidan av vägen och polisen är på plats för att mota bort djuren.

Man vet i nuläget inte var korna hör hemma eller vem som är ägare.

– Vi har kontakt med personer som ska hjälpa oss att leta rätt på ägaren.

 

Texten uppdateras

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER