Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Körde full på golfbana – 1,1 promille i blodet

Bilden är inte kopplad till händelsen. Foto: Jan Wiriden

Norrmannen hann inte slutföra golfrundan innan han stoppades av polis.

Vid det 13:e hålet tog det stopp när det visade sig att han hade 1,1 promille alkohol i blodet – och ändå framfört en golfbil.

Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri, skriver nlt.se.

Det var en dryg månad sedan som norrmannen stoppades på Lundsbrunns golfklubb, detta efter att polisen kontaktats av personer som sett den äldre mannen dricka både öl och whisky inför sin golfrunda.

Därefter satte sig mannen, som är i 70-årsåldern, i en golfbil och for ut på banan. Men rundan kunde aldrig avslutas.

En polispatrull som larmats till platsen stoppade mannen vid hål nummer 13 och på grund av misstanke om rattfylleri fick han blåsa. Hans promillehalt kom upp i 1,1 promille och golfrundan fick därmed avslutas, detta skriver nlt.se.

Hann inte dricka upp

Norrmannen ska ha erkänt rattfylleriet omgående och i förhör säger han att han inte hade någon aning om att det var olagligt att köra golfbil när man druckit. Då hade han låtit sin fru köra, uppger han.

Han berättar också i förhör vad han druckit för att komma upp i den höga promillehalten. Han säger att han druckit två starköl innan rundan för att sedan fylla på med två whisky efter hål nummer nio. Han ska också ha tagit med sig en ytterligare starköl ut på banan – som han inte hann dricka upp.

Mannen åtalas nu för grovt rattfylleri vid Skaraborgs tingsrätt och han fick körkortet indraget på platsen, skriver nlt.se.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!