Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Köpte skraplotter som inte gick att skrapa

Skraplotterna som Dan Fogelberg köpte och som han menar inte går att skrapa. Foto: Privat
En Skrapbingolott där numren syns tydligt. Foto: Privat

Till julafton köpte Dan Fogelberg 11 lotter av Svenska Spels "Skrapbingo". Han märkte dock ett problem - lotterna gick inte att skrapa.

Svenska Spels presschef Andreas Jerat menar att detta är en sanning med modifikation. Han säger samtidigt att lotten ska ändras till nästa beställning.

– Lotten fungerar bra men kan vara otydlig, säger han.

Dan Fogelberg lade över 300 kronor på lotterna som inhandlades på en Ica-butik i Falköping. Han beskriver det hela som "lite komiskt men sjukt" när hela släkten samtidigt försöker skrapa lotterna utan framgång.

– Vissa delar av lotten kunde skrapas med andra inte. Det är ju totalt värdelöst. Det måste vara något fel på tryckeriet. Det är märkligt hur de kan släppa igenom något sådant här, säger han.

Han kontaktade Svenska Spel som betalade ut ersättning för alla elva lotter. Andreas Jerat som är presschef på Svenska Spel förklarar att lotterna snarare har misstolkats.

– På vissa av våra Skrapbingo-lotter så är det för svag kontrast mellan färgen på filmen som man skrapar bort och bakgrundsfärgen på bingobrickan. Detta har gjort att vissa av våra kunder har haft svårt för att se vilka nummer som finns på bingobrickan som man har markerat som utropsnummer. Vi har tagit upp saken med vår leverantör av Skrapbingo-lotter och de kommer att åtgärda detta till nästa leverans.

Butik medgav problematik

När Dans mamma dagen därpå besökte en Willys-butik i Falköping frågade hon ifall Skrapbingo-lotten fanns att köpa - och ifall den gick att skrapa. Personalen berättade att den fanns till försäljning men att de kunde vara "lite svåra".

– Vi har haft en del samtal från kunder som upplevt detta som ett problem när det köpt Skrapbingo. Men de är relativt få sett till det totala antalet kunder som köper Skapbingo. Är man inte är nöjd med en lott man köpt hos oss så kan man vända sig till vår kundtjänst och reklamera varan, säger Andreas Jerat.

Dan Fogelberg var nöjd med att få sina lotter betalda menar att tillfället var olyckligt.

– Det är ju tråkigt att de händer på julafton förstås. Och jag kan tänka mig att många slänger sina lotter när de inte går att skrapa.

 

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!