Köpte sexiga kläder – granne fick räkningen

ESSUNGA. En kvinna i Essunga kommun beställde sexiga korsetter för tusentals kronor - och skickade räkningen till sin granne.

Nu är hon dömd för bedrägeriet, skriver Nya Lidköpingstidningen.

Plötsligt började det ramla in fakturor på tusentals kronor hos mannen i Essunga kommun. Räkningarna kom från ett företag som säljer sexiga underkläder och klänningar på internet och anledningen är att mannens kvinnliga granne uppgett att han var hennes älskare.

Men något förhållande med kvinnan har mannen inte haft. I veckan dömdes kvinnan för bedrägeri i Skaraborgs tingsrätt. Det skriver Nya Lidköpingstidningen.

Känd sedan tidigare

Kvinnan ska bland annat ha köpt rafset, nätstrumpor och utmanande maskeraddräkter. I rätten tog hon dock tillbaka påståendet att grannen var hennes älskare, skriver NLT.

– Jag vet inte hur jag kom på detta, ska kvinnan ha sagt.

Kvinnan har dock bedragit folk tidigare, enligt NLT. På Ica Hjertberg i Lidköping hävdade hon att hon blivit lovad att handla på kredit av personalen. Kvinnan handlade vid tillfället varor för 13 000 kronor, visade ett registerutdrag från skattemyndigheten på det bolag som skulle faktureras - och försvann.

Påståendet om utlovad kredit var dock inte sant och kvinnan dömdes för brottet.

Bedragaren har sedan 15-årsåldern blivit dömd för en rad olika brott, bland annat misshandel och snatteri. Kvinnan bor dock inte kvar i Essunga kommun.