Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köpte kläder i Cannes – på sitt lunchkvitto

MODE PÅ MENYN. Ett kvitto från klädbutiken Kookai lämnades in och redovisades som "lunch".
Foto: SVT

Allmännyttiga Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs lämnade in notan för gåslever och sniglar - och ett kvitto på ett svart plagg från en klädaffär i Cannes men angav det som lunch.

Kommunalrådet Anna Johansson (S), var den som godkände kvittona.

- Jag förstår att man tycker att det varit slarvigt och att man inte haft tillräcklig koll, säger hon.

SVT:s Uppdrag granskning avslöjar i dag att Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs lämnat in tveksamma kvitton efter sina besök på mässan i Cannes.

Han har lämnat en representationsnota på över 3 000 kronor från en restaurang där man ätit gåslever och sniglar, druckit vin calvados och brandy - men när "Uppdrag granskning" kollade dem han angett som middagssällskap hittade de inga personer med de namnen på de aktuella företagen.

"Skrivit slarvigt"

- Bertil hade skrivit namnen lite felaktigt och slarvigt. Namnen var med men de var lite felskrivna, säger Inger-Lena Bennman, kommunikationschef på Bostadsbolaget, till GT.

I kvällens avsnitt tar man också upp ett kvitto på 60 euro med noteringen "utlägg lunch i Mipim". "Uppdrag granskning" upptäcker att "restaurangen" i själva verket är en affär med damkläder.

- Lunchen har ägt rum men han har lämnat in fel kvitto. Så ska man inte göra så klart och det borde vi ha upptäckt, säger Inger-Lena Bennman till GT.

Vill inte kommentera

Kommunalrådet Anna Johansson (S) är den som godkänt Betil Rignäs kvitton från Cannes-resan, och menar att det handlar om ett misstag och slarv. Bertil Rignäs själv vill inte kommentera.