Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Köpte kläder i Cannes – på sitt lunchkvitto

MODE PÅ MENYN. Ett kvitto från klädbutiken Kookai lämnades in och redovisades som "lunch".
Foto: SVT

Allmännyttiga Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs lämnade in notan för gåslever och sniglar - och ett kvitto på ett svart plagg från en klädaffär i Cannes men angav det som lunch.

Kommunalrådet Anna Johansson (S), var den som godkände kvittona.

- Jag förstår att man tycker att det varit slarvigt och att man inte haft tillräcklig koll, säger hon.

SVT:s Uppdrag granskning avslöjar i dag att Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs lämnat in tveksamma kvitton efter sina besök på mässan i Cannes.

Han har lämnat en representationsnota på över 3 000 kronor från en restaurang där man ätit gåslever och sniglar, druckit vin calvados och brandy - men när "Uppdrag granskning" kollade dem han angett som middagssällskap hittade de inga personer med de namnen på de aktuella företagen.

"Skrivit slarvigt"

- Bertil hade skrivit namnen lite felaktigt och slarvigt. Namnen var med men de var lite felskrivna, säger Inger-Lena Bennman, kommunikationschef på Bostadsbolaget, till GT.

I kvällens avsnitt tar man också upp ett kvitto på 60 euro med noteringen "utlägg lunch i Mipim". "Uppdrag granskning" upptäcker att "restaurangen" i själva verket är en affär med damkläder.

- Lunchen har ägt rum men han har lämnat in fel kvitto. Så ska man inte göra så klart och det borde vi ha upptäckt, säger Inger-Lena Bennman till GT.

Vill inte kommentera

Kommunalrådet Anna Johansson (S) är den som godkänt Betil Rignäs kvitton från Cannes-resan, och menar att det handlar om ett misstag och slarv. Bertil Rignäs själv vill inte kommentera.