Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Biljettkontrollant slagen medvetslös – man jagas

En biljettkontrollant har under morgonen misshandlats på Drottningtorget i Göteborg. Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

En biljettkontrollant har under morgonen misshandlats på Drottningtorget i Göteborg. 

Mannen ska ha blivit slagen tills han ramlat till marken och förlorat medvetandet. 

Polisen söker efter en gärningsman. 

Vid 08.34 på onsdagsmorgonen inkom ett såkallat bråklarm till Securitas som sedan kopplades vidare till polisen. 

En biljettkontrollant hade då blivit misshandlad på Drottningtorget. En ensam gärningsman, som saknade giltig biljett, ska ha slagit kontrollanten tills han fallit till marken och förlorat medvetandet. 

En läkare i närheten stannade till hos kontrollanten för att hjälpa till. Han andades då men var medvetslös. Senare har medvetandet kommit tillbaka och mannen fördes till sjukhus med ambulans. Han ska inte ha fått några större fysiska skador men är chockad.

Polisens presstalesperson berättar om bakgrunden till händelsen. 

Misstänkt gärningsman sprang från platsen 

– Det är en kille på spårvagn nummer 11 som blivit kontrollerad. Han har blivit avtagen vagnen då han saknat giltig biljett. Då början han slå kontrollanten som ramlar ner och blir liggande på marken.

Ingen person är gripen. 

– Gärningsmannen som är i 26-27 årsåldern springer från platsen i riktning mot Nordstan. Polis har sökt av torget, Kungsportsplatsen och Stenpiren utan resultat, säger Thomas Fuxborg. 

Det finns många vittnen till händelsen och polisen hoppas även att det finns kameraövervakning som kan hjälpa dem i sökandet efter den misstänkta gärningsmannen. 

En anmälan om våld mot tjänsteman är skriven. 

Se också: