Kommunens vädjan efter nedskräpningen

Det fortsätter att vara varmt i hela landet under måndagen enligt meteorolog Per Holmberg.
Papperskorgarna i Slottsskogen var överfulla under helgen.
Foto: Lovisa Waldeck
Den gångna helgen var det soligt och varmt i Göteborg.
Foto: Lovisa Waldeck

Efter den soliga och varma helgen i Göteborg lämnades stora mänger skräp på olika platser som Slottsskogen.

Förutom att lägga om sina resurser vädjar kommunen till Göteborgarna.

– Vi vill återigen vädja till alla, är det fullt så ta med skräpet. Om inte hem så till något annat kärl, säger Morgan Davidsson, avdelningschef för park- och naturförvaltningen.  

Det soliga vädret den gångna helgen fick Göteborgarna att ge sig ut och efter sig lämnade de stora mängder skräp.

Bilder från Slottsskogen visar skräp som lämnats vid överfulla papperskorgar.

Park- och naturförvaltningen kommer nu bland annat lägga om sina resurser då sommaren är i gång och mer varma och soliga dagar väntas i veckan.

– Det är som jag sagt tidigare, vi får styra om resurserna mot Slottsskogen och sen har vi ju sommarsäsongen och städning i full gång och det betyder att vi är bättre rustade. Vi kommer ta in fler ungdomar som en extra satsning och se över containrar, skyltningar och andra insatser, Morgan Davidsson, avdelningschef för park- och naturförvaltningens skötsel och anläggning. 

Vädjar till Göteborgarna 

Efter helgens nedskräpning har man från kommunens sida inte sett någon ökning av till exempel råttor i Slottsskogen men problemet är återkommande.

– Det kan jag inte säga men det är en del av det ständiga problemet, blir det skräp och matrester drar det till sig råttor och fåglar, säger Morgan Davidsson. 

Det finns också ett eget ansvar och kommunen vädjar till de som upptäcker fulla papperskorgar att ta med sig skräpet till nästa, eller hem. 

– När det blir så mycket tryck och belastning så är det i hela staden och vi måste prioritera. Jag vill återigen vädja till alla, är det fullt så ta med skräpet, om inte hem så till något annat kärl. I utkanten av Slottsskogen är det rätt tätt mellan papperskorgarna, säger Morgan Davidsson. 

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.