Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kommunens drastiska drag – barn nekas till förskolan

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Lidköpings förskolor kommer i två veckor framöver inte ta emot barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga med annat barn.
Foto: HASSE HOLMBERG/TT / FOTOGRAFERNA HOLMBERG TT NYHETSBYRÅN
Anledningen är den höga sjukfrånvaron bland personalen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lidköpings kommuns förskolor kommer i två veckor framöver inte ta emot barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga med annat barn. 

Detta på grund av den höga sjukfrånvaron bland personalen.

– Vi hoppas på förståelse, säger Camilla Brolin, verksamhetschef för barn och skola, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Beskedet kom på söndagskvällen, efter att många anmält sig sjuka under helgen.

Förutom barn till arbetslösa eller föräldralediga, tar kommunen inte heller emot barn på den allmänna förskolan, alltså barn som fyllt tre år som har 15 timmars förskola i veckan och där föräldern är hemma under tiden. 

– Vi förstår att detta kan ställa till det i familjens planering, men vi hoppas på förståelse, säger Camilla Brolin, verksamhetschef för Barn och Skola, i ett uttalande på hemsidan. 

Beslutet gäller till och med den 4 februari, men det kan komma att förlängas. 

Samtidigt tittar Lidköpings kommun på möjligheten att låna in personal från andra förvaltningar. Bland annat Camilla Brolin själv, och andra kolleger med ledande funktioner på förvaltningskontoret, är redo att rycka in säger hon till NLT