Närmare 15 skruvar har tryckts in i gräset. Foto: KILS KOMMUNNärmare 15 skruvar har tryckts in i gräset. Foto: KILS KOMMUN
Närmare 15 skruvar har tryckts in i gräset. Foto: KILS KOMMUN
Skruvarna är cirka fyra centimeter långa. Foto: KILS KOMMUNSkruvarna är cirka fyra centimeter långa. Foto: KILS KOMMUN
Skruvarna är cirka fyra centimeter långa. Foto: KILS KOMMUN
Här syns skruvarna som satt utplacerade i gräset. Foto: KILS KOMMUNHär syns skruvarna som satt utplacerade i gräset. Foto: KILS KOMMUN
Här syns skruvarna som satt utplacerade i gräset. Foto: KILS KOMMUN

Kommun larmar – flicka skadad av skruvar i gräs

Publicerad

I förra veckan skadade en flicka foten när hon lekte på en konstgräsplan i Kils kommun.

Anledningen: utplacerade skruvar stack rakt upp genom gräset.

Nu misstänker kommunen sabotage.

– Det är första som vi är med om detta, det är jättetråkigt, säger Roger Kvarnlöf, kommunikationschef på kommunen.

Kils kommun rapporterar via sin hemsida att man misstänker att ett sabotage genomförts på Gröna torgets konstgräsplan.

Någon – eller några – personer ska ha rivit upp en bit av mattan och försett den med uppåtriktade skruvar. Konsekvenserna av det misstänkta sabotaget blev i förra veckan att en flicka som befann sig på planen trampade över skruvarna, och skadade sig i foten, skriver man.

– Nu ser vi över alla lekytor lite extra så att alla kan känna trygga. Det ingår i rutinerna att göra detta men nu gör vi det extra mycket, säger Roger Kvarnlöf.

15 skruvar intryckta

Sammanlagt ska det enligt kommunen röra sig om ett 15-tal skruvar med den vassa delen uppåt. Skruvarna är cirka 40 mm långa, guldfärgade och svåra att upptäcka. 

Gatuavdelningen i kommunen har nu åtgärdat planen men ber samtidigt invånarna att vara uppmärksamma. Händelsen är polisanmäld.

– Hoppas att det inte händer igen, säger Kvarnlöf.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER