Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kommunchefen stängdes av – vägrade lämna jobbet

Foto: PER WISSING

För mindre än ett halvår sedan tillträdde Claes Rydberg som Herrljungas nya kommunchef.

Men nu har han stängts av - med full lön. 

Och enligt Alingsås tidning var det inte lätt att bli av med kommunchefen: han vägrade acceptera avstängningsbeslutet och stannade kvar i kommunhuset.

– Dessvärre är det korrekt, säger kommunstyrelsens ordförande Johnny Carlsson till GT.

Det var i torsdags i förra veckan som kommunchefen Claes Rydberg kallades till ett möte med kommunstyrelsens ordförande och personalchefen i Herrljunga kommun. 

Vid mötet meddelades att situationen var ohållbar, att det skurit sig mellan Rydberg och flera förvaltningschefer, enligt Alingsås tidning, och han ombads lämna in sin mobiltelefon och dator - och lämna kommunhuset. 

Men det ska Claes Rydberg ha vägrat. 

– Han åkte hem först sent under eftermiddagen, säger kommunstyrelsens ordförande i Herrljunga, Johnny Carlsson (S), som bekräftar uppgifterna i Alingsås tidning där han beskriver den nyrekryterade kommunchefens agerande som "en obstruktion".

– Dessvärre är det korrekt, säger Johnny Carlsson till GT.

Kommunchefen går hemma med lön

Kommunchefen är nu avstängd under en månads tid och går hemma med lön. Själv vill Claes Rydberg varken kommentera sin vägran att lämna kommunhuset eller avstängningen.

– I dagsläget säger jag bara att jag överlåter alla sådana frågor till mitt ombud för det pågår en förhandling. Men efter detta är klart kommer jag uttala mig, säger Claes Rydberg. 

Redan i samband med att Claes Rydberg utsågs till ny kommunchef i Herrljunga var han ifrågasatt. GT kunde berätta om gamla skandaler under Rydbergs tid som kulturchef i Västra Götalandsregionen, där han fick sparken.

Bland annat hade han, på skattebetalarnas bekostnad, åkt på studieresa till samma lilla ort i östra Tyskland: Neubrandenburg 15 mil norr om Berlin.

2,8 miljoner kronor i fallskärm

– Kulturnämnden har inget förtroende för hans förmåga att leda och driva kulturpolitiken, kommenterade regiondirektören Ann-Sofi Lodin beslutet den gången och Claes Rydberg fick en fallskärm på två årslöner värd 2,8 miljoner kronor med sig.

Fallskärmen fick han ha kvar trots att han snart tog sig ett nytt jobb som kommunchef i Ljusdal, Hälsingland. 

Men det jobbet blev inte heller så långvarigt och förra året kunde GT berätta att Rydberg var aktuell som kommunchef i Herrljunga. En tjänst han inledde i oktober.

Men efter mindre än ett halvår kallades alltså Claes Rydberg till ett möte med den högste politikern i kommunen och personalchefen.

Enligt kommunstyrelsens ordförande ville man att Rydberg självmant skulle gå med på en överenskommelse om att han skulle gå hem en månad med lön.

"Som en obstruktion"

- Han blev ombedd att lämna ifrån sig sin mobil och dator och omedelbart lämna kommunhuset, men vägrade. Jag ser det som en obstruktion, säger Johnny Carlsson till Alingsås tidning som först berättade om händelsen.

Om de gamla skandalerna och hur hans kulturchefsjobb avslutades i Västra Götalandsregioen har Claes Rydberg tidigare sagt att han var dåligt behandlad. 

– Jag tycker att jag blivit utsatt för en fruktansvärt förnedrande behandling, av både mina arbetsgivare och sedermera också i media. Orättvist, osakligt och medvetet illamenande, sa Claes Rydberg i en intervju med tidningen Hela Hälsingland.

När GT intervjuade honom om den nya tjänsten i Herrljunga förra året ville han inte kommentera gamla tiders skandaler: 

– Det är längesedan och jag har dragit ett streck över det där. Jag har det bra nu och ser fram emot att komma till Herrljunga.

Claes Rydberg har idag en lön på 80 000 kronor i månaden.

Hans fackliga ombud är Britt Sundström vid Sveriges skolledarförbund:

– Jag kan inte säga så mycket, förhandlingar pågår.

Om torsdagens händelse där Claes Rydberg påstås ha vägrat lämna kommunhuset och lämna in mobiltelefon och dator, säger hon:

– Han har lämnat igen allting och är hemma med full lön. Det vi förhandlar om är varför arbetsgivaren gör på det här sättet.