Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kommunchefen: En tragedi att sånt händer

Noomi Holmberg, vård- och äldreomsorgschef på Stenungsunds kommun.

Stenungsund. Kommunens tjänstemän kunde aldrig ana att kvinnan skulle hoppa från balkongen, menar Noomi Holmberg, vård och äldreomsorgschef på Stenungsunds kommun.

- Oavsett bakgrund så är det en oerhört tragisk händelse för alla inblandade, säger hon.

Den 84-åriga kvinnan hoppade från sin balkong i Stenungsund samtidigt som två av kommunens tjänstemän befann sig inne i lägenheten. Enligt Noomi Holmberg fanns det även en anhörig på plats. Hon menar att ingen hade kunnat ana vad som skulle ske.

Är det inte en skandal att en kvinna hoppar ut från en balkong där det befinner sig tjänstemän från kommunen?

- Det är en tragedi att sånt här händer. Vad jag förstod på de inblandade var det inget man kunde förutse. Kvinnan gick lugnt ut på balkongen och man hade inga indikationer på att hon skulle hoppa ut, säger hon.

Vad gör ni för att det här inte ska upprepas?

- Vid alla sådana här händelser ser vi över - kunde vi ha gjort på något annat sätt? Vi gör alltid en lex Maria-utredning.

"Har bokat ett möte"

Barnbarnen till kvinnan blev inte kontaktade av kommunen, utan fick höra om dödsfallet från polisen.

Ni kontaktade inte dem, utan de kontaktade er, hur kan det gå till så?

- Vi har pratat med den närmsta anhörige - maken. I ett senare skede har då de här barnbarnen hört av sig till oss och vill få reda på vart som har hänt. Då har vi bokat ett möte till början av nästa vecka.

Finns det någonting som du skulle vilja säga till de anhöriga?

- Ja, jag kommer ju träffa dem och då kommer vi prata med dem och då kommer vi försöka att så mycket vi någonsin kan klargöra vad som hänt. Oavsett bakgrund så är det en oerhört tragisk händelse för alla inblandade.

Har du varit med om någonting liknande under din tid som chef?

- Nej, aldrig någonsin.

Är det här det värsta som har hänt?

- Ja, jag tycker att det är en fruktansvärt tragisk händelse, för så väl anhöriga som för de tjänstemän som var närvarande.