Kommun utsatt för hot: "Ska bränna ner kontor"

Publicerad

Marks kommun har utsatts för hot.

Det är socialförvaltningen som är drabbad och säkerheten har höjts.

– En person har hotat att bränna ner kontoret, säger Bahman Alami, socialchef i Marks kommun.

Det var på tisdagsmorgonen som det kom hot mot socialkontoret i Kinna i Marks kommun.

– Det är inget hot mot någon enstaka person utan ett generellt hot mot socialförvaltningen. Vi har ett individärende där en person har sagt att kontoret ska brännas ner, säger Bahman Alami, socialchef i Marks kommun.

Tar hotet på allvar

Han förklarar att hotet direkt togs på största allvar och att åtgärder "som vi bedömt lämpliga" har vidtagits.

– Personen är polisanmäld för hotet, och vi har ett mycket bra samarbete med polisen. De hjälper oss i detta, säger Bahman Alami.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

Extra vakter på plats

Säkerheten på socialkontoret i Kinnaström har höjts, bland annat genom att två securitasvakter finns på plats. Dessutom är ingångarna till lokalerna låsta.

– Vi jobbar annars på som vanligt. Vi har säkerställt att personalen mår bra och att det inte är någon större oro på kontoret. Självklart blir man orolig, men det är mest att det är obehagligt, säger Bahman Alami.

"Följer upp ärendet noga"

Han konstaterar att det höjda säkerhetsläget kommer att utvärderas efter onsdagen och en ny bedömning görs om det finns fortsatt behov av vakter.

– Vi följer upp ärendet noga så att inget inträffar, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER