Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommun hotas med miljonbelopp i straffavgift

Kungsbacka kommun hotas med en straffavgift efter att Inspektionen av vård och omsorg, IVO, lämnat in en ansökan.

Beloppet är nu uppe på över en miljon kronor – för att de inte gett en person behov av stöd en bostad, skriver SVT Nyheter Halland.  

Kommunen beslutade i april förra året att personen skulle få ett stödboende – något hen fortfarande inte fått. 

Beslutet om att bevilja stödboendet togs av Kungsbacka kommun i april förra året och rör en person som har stort behov av stöd under dagen. 

Nu, över ett år senare har personen inte fått något boende, skriver SVT Nyheter Halland.  

Inspektionen för vård och omsorg anser att det är för länge och att kommunens försvar inte är tillräckligt då den aktuella personen inte haft några krav som skulle påverka längden på tiden att få fram en bostad. 

Summan uppe i 1,2 miljoner

Kommunen har menat att det inte funnits några bostäder att ge till personen och att det har byggts bostäder för ett tjugotal personer att flytta in som ska vara klara under 2019.

Det framgår inte, enligt SVT, om personen ska få flytta in i någon av de bostäderna. 

IVO har lämnat in en ansökan till förvaltningsrätten – de vill att Kungsbacka kommun ska betala 136 000 kronor i månaden fram till det att personen får ett boende eller att ärendet avgörs i domstol.

Ivo har ansökt att straffavgiften gäller från slutet av oktober förra året, vilket innebär att avgiften nu är uppe i över 1,2 miljoner kronor.