Pulver och kniv skickades till kommunhus: "Är säkrat"

Publicerad

Kommunhuset i Lidköping fick på måndagen motta ett kuvert med vad som kan vara pulver och ett knivliknande föremål i.

En polispatrull har varit på plats vid kommunhuset och tagit hand om försändelsen.

– Föremålet är säkrat och vi kommer genomföra en teknisk undersökning, säger Tommy Gustafsson, stationsbefäl vid polisen i Lidköping.

Det var när man gick igenom posten på måndagen som man upptäckte brevet. När man känt på förpackningen ska man ha fattat misstankar och valt att larma polis.

– Det är något knivliknande föremål i och något annat som jag inte har en aning om vad det kan vara, säger Tommy Gustafsson.

Enlig Stefan Gustafsson, säkerhetsansvarig på Lidköping kommun, så ska inte brevet ha varit adresserat till någon specifik person utan ska ha skickats till kommunledningen.

 

LÄS OCKSÅ: Misstänkt väska lämnades in till kommunhus 

Inte första gången

Det är inte första gången kommunhuset får brev med pulver skickade till sig och man har särskilda rutiner för att hantera liknande situationer.

– Enligt våra rutiner så spärras det rum där försändelsen tagits emot av och personen som har hanterat paketet tvättar av sig, säger Stefan Gustafsson. 

Polisens stationsbefäl Tommy Gustafsson har inga uppgifter på om själv kuvertet har brutits men säger att patrullen på plats har undersökt försändelsen och säkrat det för nogrannare analys.

– Den kommer att underkasta sig en teknisk undersökning och vi kommer då söka efter spår för att förhoppningsvis kunna lagföra någon, säger Tommy Gustafsson.

Händelsen rubriceras i nuläget som olaga hot.

 

LÄS MER: Kommunhuset i Herrljunga fick utrymmas efter pulverhot 

Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER