Nej, det är minsann inte lätt med direktsändning alla gånger. Foto: TV4Nej, det är minsann inte lätt med direktsändning alla gånger. Foto: TV4
Nej, det är minsann inte lätt med direktsändning alla gånger. Foto: TV4
Snön slog till med full kraft i Göteborg. Foto: Henrik JanssonSnön slog till med full kraft i Göteborg. Foto: Henrik Jansson
Snön slog till med full kraft i Göteborg. Foto: Henrik Jansson

Komiska missen i TV4:s livesändning

Publicerad

"Jag har inte sett en enda spårvagn på hela morgonen, det står helt stilla", säger TV4-reportern Bo Carlsson under tisdagsmorgonens livesändning om snökaoset i Göteborg.

En fullständigt normal sak att säga om det inte vore för att en spårvagn passerar bakom hans rygg samtidigt som han uttalar orden.

Klippet har gjort succé i sociala medier på bara några timmar.

Hela Göteborg lamslogs av de väldiga snömassorna som vräkt ner under natten mot tisdagen. TV4:s riksreporter Bo Carlsson gav sig ut på stan för att rapportera live från den snöiga verkligheten. Vad han inte visste var att han snart skulle ligga bakom en viral succé.

Under livesändningen står han placerad på Avenyn i centrala Göteborg när har får frågan från studion:

"Spårvagnstrafiken då, rullar den överhuvudtaget eller står det helt still?"

Bo Carlssons svar i livesändningen:

"Jag har inte sett en enda spårvagn under hela morgonen, det står helt stilla vad jag kan se i alla fall. I alla fall de turer som går in mot centrala stan, jag står alltså på Avenyn."

Oerhörd spridning

Hade han vridit huvudet innan han levererade sitt svar så hade han dock sett en spårvagn stanna till på en hållplats innan den till obehindrat rullade vidare.

Filmsekvensen har fått en oerhörd spridning i sociala medier under tisdagen. I Facebookgruppen "Vad händer i Göteborg" har klippet gillats och delats närmare 6 000 gånger på fyra timmar – och det är bara en av flera platser där klippet lagts ut.

"Haha stark jobbat. Alla kan inte ha ögon i nacken" och "Jag skrattar lite mer för varje gång jag ser den" lyder några av kommentarerna.

Även TV4 Nyheterna själva uppmärksammar klippet på sin Facebook: "Hoppsan! Det är inte lätt alla gånger med direktsändning..." skriver de.

När GT tar kontakt med Bo Carlsson så vill han inte kommentera händelsen.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER