Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Komikern Mia Skäringer i drunkningsdrama i Italien

Det här är Mia Skäringer.
Mia Skäringer hamnade mitt i ett drunkningsdrama på semestern i Italien.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bilden är en genrebild.Foto: SHUTTERSTOCK

Höga vågor, 39 graders feber och en stängd badplats. 

Mia Skäringer Lazár hamnade mitt i ett drunkningsdrama under semestern i Italien.

– Jag kände ”Va fan har jag gjort. Är det så här jag ska dö?” säger hon i podden Skäringer & Mannheimer.

Mia Skäringer Lazár har åkt på semester till samma ställe i Italien under flera år. Men sommarens resa höll på att sluta i katastrof, berättar hon i podden Skäringer & Mannheimer, som hon gör tillsammans med Anna Mannheimer.

– Det var det dummaste jag har gjort i hela mitt liv. Det var så dumt att jag skäms nästan över att berätta det, säger Mia Skäringer Lazár.

På orten finns det en badvik som de brukar besöka. Det är otroligt vackert med klippor runt viken men när det blåser kan det bli väldigt mycket vågor, berättar hon i podden. 

Just den här dagen var badstegen förhängd med ett rött rep och det gick mycket vågor i viken.

Ett dåligt beslut

Trots de höga vågorna bestämde de sig för att bada.

– Jag hade 39 graders feber och hade dövat in feber med olika medikament. Min kropp var inte riktigt i topp, säger hon i podden.

En efter en hoppade de i vattnet. Men Mia kände direkt att det var ett dåligt beslut. Hon hade ingen styrka i kroppen och vågorna sköljde över henne.

Hon började svälja vatten och vifta med armarna.

– Jag kände ”Va fan har jag gjort. Är det så här jag ska dö?”

Lyckades flyta i land

En av Mias vänner försökte hjälpa henne. Men i samband med det uppstod tumult när en annan person i sällskapet, som stått kvar uppe vid badstegen, sveptes ner i vattnet av en våg.

Vid det här laget var det flera som sett de dramatiska scenerna och livvakterna som kom lyckades få upp kompisen ur vattnet.

Men Mia var kvar längre ut i vattnet. Då fick hon syn på en luftmadrass som några badade med längre ut. Hon bestämde sig för att försöka flyta, och började slappna av. Med hjälp av sin vän lyckades hon komma in till land.

Mia Skäringer Lazár berättar i podden att de fick ägna en vecka till att bearbeta händelsen. Hon har även fått äta medicin eftersom hon fortfarande har vatten bakom trumhinnorna.

GT söker Mia Skäringer Lazár för en kommentar.

Prognos: Så blir vädret kommande dagar