Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kolla in Sveriges största chokladhus

Ica Maxi Skövde har byggt världens största chokladhus – men ingen får avnjuta läckerheten. Foto: Tuana Aziz

"Förhoppningen är att ingen ska äta det utan att det är inspiration till att göra något tokigt av vad som sker på internet", säger Micke Petersson, Ica-handlare.

Foto: Tuana Aziz

Ica Maxi Skövde har byggt Sveriges största chokladhus – men ingen får avnjuta läckerheten.

På torsdagsförmiddagen presenterades den sötsliskiga byggnaden som under flera veckors tid byggts upp bakom ett skynke i butiken.

– Förhoppningen är att ingen ska äta det utan att det är inspiration till att göra något tokigt av vad som sker på internet, säger Micke Petersson, Icahandlare.

Sveriges största chokladhus har under många timmar byggts i all hemlighet på Ica Maxi Skövde. På torsdagsförmiddagen blev det en chokladartad show - och sötsaken i byggnadsskrud skall fungera som prydnad och inspiration.

– Vi publicerade en film för ett år sedan hur man gör ett chokladhus i stället för ett pepparkakshus och den filmen fick två miljoner visningar. Vi tänkte: vi tar succén på nätet till något galet på riktigt och där började idéerna flöda, säger Icahandlare Micke Petersson, 39.

Det tog 340 timmar att bygga huset som är en kopia av rådhuset i miniatyr - men härligheten får inte lov att ätas.

"Det är skådebröd"

– Förhoppningen är att ingen ska äta det utan att det är inspiration till att göra något tokigt av vad som sker på internet, säger Micke Petersson, Icahandlare.

Han fortsätter:

– Det är skådebröd och vi har limmat och fixat och detta hus är bara en dekoration. Man behöver inte alltid tänka kommersiellt och denna gång ville vi bara inspirera.

Sex personer på Ica Maxi har i hemlighet hjälpts åt att bygga chokladhuset bakom draperier.

– Några var duktiga på konstruktion, några på att dekorera och sedan var de dem som hade rollen att dela choklad, säger Micke Petersson med ett skratt.

På torsdagsförmiddagen var det en slags kickoff där det sockersöta huset presenterades.

– Vi hade skrivit en låt dagen till ära och det var faktiskt mycket kunder som hade samlats, säger Micke Petersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!