Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Knivskadade läraren får specialistvård

Den 41-åriga läraren vårdas nu på Sahlgrenska sjukhuset. Hans tillstånd är fortfarande kritiskt. Foto: Anna-Karin Nilsson

"Han finns hos oss på en sådan avdelning där vi kan ta hand om den här sortens skador" säger Joakim Kenndal vid Sahlgrenska.

Foto: Anders Ylander

Den svårt skadade 41-åriga lärarens tillstånd är fortfarande kritiskt. På fredagen flyttades han till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för att få avancerad specialistvård. 15-åringen har blivit bättre och finns nu på en vanlig vårdavdelning på Norra Älvsborgs Länssjukhus.

– Pojkens tillstånd är stabilt och kräver inte intensivvård längre, säger Jörgen Andersson, vid presstjänsten i Västra Götalandsregionen.

Samtidigt kämpar fortfarande matematikläraren för sitt liv efter vansinnesdådet. Läraren blev huggen i mellangärdet av Anton Lundin Pettersson när försökte hindra en grupp elever att poserade på bild tillsammans med skolmördaren.

Vid lunchtid flyttades läraren till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg för att få avancerad specialistvård.

– Han är i behov av den vården som bedrivs på Sahlgrenska, säger Jörgen Andersson.

Får specialistvård

På Sahlgrenska bekräftar de att 41-åringen behandlas för sina skador och ges specialistvård.

– Han finns hos oss på en sådan avdelning där vi kan ta hand om den här sortens skador. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt, säger Joakim Kenndal, vid presstjänsten på Sahlgrenska.

Den 15-årige eleven ska ha blivit stucken i buken av skolmördaren. Enligt en morbror till pojken har läkarna tagit bort hans mjälte och delar av bukspottskörteln.

På fredagen samlades boende i Trollhättan i en ljusmanifestation för att hedra de som föll offer för Anton Lundin Petterssons knivdåd.

Pojke och man mördades

20-årige elevassistenten Lavin Eskandar höggs till döds när han försökte gärningsmannen. 15-årige son Ahmed Hassan blev skolmördarens andra offer. Han fördes till Norra Älvsborgs Länssjukhus och genomgick flera operationer, men hans liv gick inte att rädda.

– Jag älskade honom så mycket, så mycket. Han var så snäll och så hjälpsam, sade hans mamma till Expressen på torsdagen efter att ha fått det fruktansvärda beskedet.