Knivman rånade gatukök – hotade personalen

Publicerad

Ett gatukök i Kungsbacka utsattes under torsdag för ett rån.

Enligt polisen ska en man med kniv ha hotat personalen och fått med sig en mindre summa pengar.

Väktare följde efter mannen och mannen kunde senare gripas.

– Man har anträffat en kniv och tagit den i beslag, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Larmet kom in tillpolisen vid 10.40-tiden på torsdagen.

– Det är någon som rånat gatuköket med kniv, säger Peter Adlersson. Mannen ska ha hotat personalen med kniv och fått med sig en mindre summa pengar.

Väktare följde efter mannen som senare kunde gripas. Enligt polisen är den misstänkte en man i 18-årsåldern.

Kniv togs i beslag

– Man har anträffat en kniv och tagit den i beslag. Man har även anträffat lite pengar på den misstänkte, säger Peter Adlersson.

Mannen är misstänkt för rån samt eget bruk och innehav av narkotika.

Polisen har varit på plats och hört de inblandade. Ingen ska ha skadats vid rånet.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER