Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knivdåd vid skola – sex till sjukhus

Bergsjöskolan i Göteborg. Foto: Maria Dahlin
Knivdramat tog plats på Bergsjöskolan. Foto: Maria Dahlin
Maria Kempe Olsson är en av två rektorer på skolan.Foto: Maria Dahlin.

Sex personer har skadats och förts till sjukhus efter ett bråk på Bergsjöskolan i Göteborg.

En är knivstucken i ryggen, en i buken, en i en arm och tre har lättare skärskador.

– Det ska inte vara några allvarligare skador, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Polisen har signalement på minst tre gärningsmän – men utesluter inte att det är en intern uppgörelse. 

Bråket på Bergsjöskolan i Bergsjön i Göteborg ägde rum vid halv tolv-tiden på måndagsförmiddagen. En timme senare ryckte polisen ut till skolan.

– Gärningsmännen hade kommit tillbaka och det är då vi får larmet. När vi kommer dit var inga gärningsmän kvar, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Totalt sex ungdomar ska ha skadats i bråket, alla sex har förts till sjukhus med olika former av stickskador. 

En person har blivit knivstucken i ryggen, en i en arm, en i buken och tre har lättare skärskador. En av de skadade är en ung man, han var vaken och talbar när polis och ambulans kom till platsen. 

– Jag kan inte bekräfta att övriga fem är elever. Jag kan heller inte bekräfta deras kön, säger Hans Lippens.

Ingen av de sex skadade ska ha allvarliga skador. 

Orsaken oklar

Polisen vet ännu inte vad som föranlett knivbråket. Klart är att bråket har startat på Rymdtorget, precis utanför skolområdet. Därefter har de skadade personerna tagit sig till skolområdet för att få hjälp.

– Vi håller på att samla ihop en bild av vad som har hänt. Just nu är det jättelugnt på platsen, alla skadade är hos skolsköterskan tillsammans med rektorn och skolans personal, säger Hans Lippens.

Maria Kempe Olsson är en av två rektorer på skolan, hon berättar att det vid klockan 13.30 är lugnt på platsen.

– Det har varit lugnt på skolan sedan det hände. Vi har många trygga vuxna som hjälper oss att ta hand om eleverna. Vi försöker svara på elevernas frågor och vi försöker bemöta deras känslor, säger Maria Kempe Olsson.

Hur känner du som rektor?

 – Det är svårt att sortera tankarna, men det är sådant här som inte får hända. Det är en allvarlig händelse. Men de som är skadade är inte så allvarligt skadade. Det känns som en liten lättnad i alla fall, säger Maria Kempe Olsson.

Grov misshandel

De tre misstänkta gärningsmännen befinner sig på fri fot och polisen letar efter dem. Samtliga ska vara äldre än eleverna på skolan. En av dem ska ha burit en blå dunjacka, medan de andra två har svarta jackor på sig, enligt polisen.

– Vi har fått signalement på tre gärningsmän, men vi har också fått uppgifter på att det kan vara ytterligare två personer. Alltså fem gärningsmän totalt. Vittnesuppgifterna går isär.

En förundersökning gällande grov misshandel är upprättad av polis.