Knivman gripen – efter attack vid Ica-butik

Publicerad

En knivbeväpnad man har gått till attack mot en person vid en Ica-butik i Kålltorp i Göteborg. 

Offret ha fått skärskador, uppger polisen. 

Den misstänkte mannen sprang från platsen och efter en stor polisinsats kunde en misstänkt gärningsman gripas. Han misstänks för grov misshandel alternativt dråpförsök. 

Vid 13 på fredagseftermiddagen angreps en person av en knivbeväpnad vid en Ica-butik i Kålltorp i Göteborg. Det är oklart om misshandeln skedde inne i butiken eller utanför.

Den angripne mannen ska ha fått skärskador efter attacken och en ambulans har kallats till platsen för att föra honom till sjukhus.

Skadeläget för den knivskurne är allvarligt.

–  Han var vid medvetande men han ska ha fått motta hugg i bröstet och i en axel. Han hade också skador på en hand, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen. 

Flydde från platsen

Den misstänkte knivmannen, som är i 40-årsåldern, flydde från platsen och polisen söker efter honom med flera patruller i området.

– Vi söker efter den misstänkte och hör vittnen på platsen, det är det vi gör just nu, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen region Väst.

Även hundpatrull finns på plats och söker i området.

Enligt Tommy Nyman har det funnits vittne på platsen som har sett händelsen.

– Några är det som har sett det, absolut.

Man gripen

Strax innan klockan 14 meddelade polisen att man skickat upp en helikopter för att söka efter mannen.

– Den är en del av sökinsatsen, säger Nyman.

Vid 15.20 greps den misstänkte mannen i en lägenhet i området, uppger polisen.

Lägenheten är avspärrad för en teknisk undersökning. 

Mannen är misstänkt för grov misshandel alternativt dråpförsök.

Relaterade ämnen
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER