Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knarkhunden Hattrick har gjort det igen

Hattrick - smugglarnas stora fasa.
Foto: Norska tullen
Smugglingsförsöket av 44,7 kilo hasch avslöjades av tullen norska Ørje nära gränsen mot Sverige.
Foto: Norska tullen

Knarkhunden Hattrick har gjort det igen.

Vid svensk-norska gränsen i Värmland nosade jycken upp 44,7 kilo hasch som låg gömt i en smugglarbil.

En 28-årig man och hans 54-åriga mor greps av tullen.

Smugglingsförsöket avslöjades av tullen norska Ørje nära gränsen mot Sverige. De misstänkta smugglarna hade kört in Norge via E18 genom Värmland.

I den belgiskregistrerade bilen fanns en 28-årig man och en 54-årig kvinnlig passagerare, uppger norska tullen på sin hemsida. Det visade sig vara mor och son.

De påstod att de var på väg till Oslo för att hälsa på släktingar, men tulltjänstemännen blev misstänksamma och kallade in sitt specialvapen - narkotikahunden Hattrick.

–Tullarna tyckte föraren verkade nervös och beslutade ta en närmare titt på bilen, säger tullkontorschefen Gro Lene Gundelsby till norska TV2.

Markerade omgående

Hattrick markerade omgående att det fanns narkotika i bilen. Efter att ha scannat bilen påträffades 40 paket hasch gömda i golvet under sätena.

Totalt togs 44,7 kilo hasch vid beslaget som gjordes den 30 juli och blivit offentligt nu. 28-åringen sitter häktad medan hans mor försatts på fri fot.

Knarkhunden Hattrick, en spaniel,  har blivit smugglarnas skräck. I december 2013 nosade han och hundkollegan Tika fram 145 kilo kokain som gömts i banankartonger på ett lager i Oslo. Ett av de största beslagen av drogen i Norge någonsin.

I mars i år avslöjade Hattricks känsliga nos två smugglare som gömt 11,6 kilo hasch i en gastank i en bil som kom med färjan från Danmark