Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klubbstuga övertänd – misstänkt mordbrand

Ett vittne ska ha sett två män slänga in ett föremål innan branden bröt ut. Foto: Joakim Eriksson

En klubbstuga i Mark har totalförstörts i en brand.

Två män har setts kasta in någonting i lokalerna precis innan den började brinna – sedan gick de lugnt i väg från platsen, enligt vittnesuppgifter.

– Det slog ut lågor från fönstren när vi kom dit, säger Fredrik Ivansson, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen började det brinna i en klubbstuga som är belägen på en idrottsplats i Marks kommun.

– Branden var fullt utvecklad, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen i region Väst.

En anmälan om mordbrand är upprättad. När räddningstjänsten kom till platsen ska ett vittne ha kommit fram och berättat om sina iakttagelser, uppger polisen.

Gick från byggnaden

Enligt vittnet slängde två män in ett föremål i klubbstugan – sekunderna senare fattade den eld.

– Det slog lågor genom fönstren när vi kom dit. Nu har vi dämpat ner branden och håller på och letar glödbränder inne i lokalen, säger Fredrik Ivansson, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Männen gick sedan lugnt från den brandhärjade byggnaden, enligt uppgifter till GT:s fotograf på plats. De misstänkta gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Det ska inte finnas någon spridningsrisk.

GT har tidigare skrivit om bränder i klubbstugor. År 2014 brann bland annat FOK Borås klubbstuga ner till grunden – också den branden misstänktes vara anlagd.