Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klev in genom fönster och våldtog – döms

Den 32-årige mannen gick i mitten av juli in genom en sovande kvinnas fönster på Hisingen. Därefter attackerade han kvinnan och utsatte henne för en serie fruktansvärda brott. Nu döms han till fängelse i fem år och sex månader.Foto: Lennart Rehnman

GÖTEBORG. 32-åringen tog sig in genom den sovande kvinnans fönster.

Inne i bostaden våldtog han henne upprepade gånger under fyra timmar samtidigt som han skar och hotade henne med kniv.

Nu döms han till fängelse i fem år och sex månader.

Den 32-årige mannen gick i mitten av juli in genom en sovande kvinnas fönster på Hisingen. Därefter attackerade han kvinnan och utsatte henne för en serie fruktansvärda brott.

– Det är en kvinna som bor på Hisingen som vaknar mitt i natten av att en man kommer in i hennes lägenhet. Sen våldtar han henne i flera timmar, har jouråklagare Helena Treiberg Claeson tidigare sagt till GT.

Förutom att mannen våldtog kvinnan vid upprepade tillfällen skar han henne med en kniv, hotade henne till livet och tvingade henne att posera i förnedrande ställningar för att han skulle fotografera. 32-åringen och kvinnan hade ingen relation till varandra sedan tidigare.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus och mannen kunde gripas av polis redan nästa dag efter ett intensivt spaningsarbete.

– Kvinnan gav ett bra signalement, och det gick ut. Sedan kom det in tips. Det var ett bra polisarbete, har Helena Treiberg Claeson berättat för GT.

På onsdagen dömdes den 32-årige mannen till fängelse i fem år och sex månader. Förutom för grov våldtäkt, dömdes han också för övergrepp i rättssak och grov stöld.

– Han har sagt att han varken kan erkänna eller förneka. Han kommer inte ihåg något av detta, säger 32-åringens advokat Allan Stutzinsky.

Var medveten

I övrigt vill inte Allan Stutzinsky kommentera domen då han på onsdagskvällen ännu inte pratat med sin klient.

Domstolen väljer dock att inte gå på 32-åringens linje utan menar att han varit medveten och agerat rationellt i syfte att begå våldtäktsgärningen.

Kammaråklagare Elisabeth Trouvé hade på onsdagen ännu inte hunnit sätta sig in i domen.

– Jag har inte hunnit ta del av domen så jag kan inte uttala mig om den än, säger hon.