Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart i dag: GT värvar GP:s stjärnreporter

Daniel Olsson – klar för GT.Foto: Sven Lindwall
GT:s nya grävreporter Daniel Olsson (till höger) får Publicistklubben Västras stora pris av GT:s tidigare politikreporter Åke Lundgren.Foto: FRIDA BOISEN

Stjärnreportern Daniel Olsson, som nominerats till både "Stora journalistpriset" och "Guldspaden", börjar på GT.

– När GT satsar på granskande lokal journalistik vill jag vara med och utveckla innehållet i olika kanaler, säger Daniel Olsson.

Daniel Olsson, 38, kom till Göteborgs-Posten 2009 och tilldelades 2014 Publicistklubben i Västra Sveriges stora pris. Motiveringen löd bland annat:  

"Vare sig det gäller den lilla snabba nyheten eller det stora avslöjandet överraskar han sina läsare, sätter press på makten och gör avtryck i samhället.”

Daniel Olsson har nominerats till Föreningen Grävande Journalisters pris "Guldspaden" hela tre gånger, senast för avslöjandena om fotbollsklubben Qviding, och har dessutom nominerats till "Stora journalistpriset".

Nu lämnar han Göteborgs-Posten för GT, precis som Sofia Dahlström som slutar som nyhetschef på morgontidningen för att den 1 maj bli chefredaktör på GT.

Daniel Olsson:

– GT är redan i dag en driven och nyhetshungrig redaktion som ligger långt fram i den digitala omställningen, därför känns det utvecklande att efter lärorika år som granskande reporter på Göteborgs-Posten få vara med om nästa steg på GT.

– Möjligheten att få samarbeta med Expressens prisbelönta grupp för undersökande journalistik är också inspirerande, säger Daniel Olsson.

”En av landets bästa”

Christian Holmén, chef för Expressens så kallade "grävgrupp", är nöjd med rekryteringen.

– Daniel Olsson är en av landets bästa undersökande reportrar, det har jury efter jury konstaterat, och vår ambition är att fortsätta att stärka den samhällsviktiga journalistiken i alla editioner och i alla mediekanaler. Därför är jag glad för att Daniel Olsson börjar på GT, säger Christian Holmén.

Daniel Olsson var tidigare frilans och reporter på Expo, Metro i Göteborg samt Skaraborgs Läns Tidning. Tillsammans med Lasse Wierup gav han 2013 ut boken "Helvetet inifrån" om Hells Angels.